Menu

Iepurasi din servetele pentru masa de Paste

Ingrediente pentru

  Daca vreti sa decorati masa de Paste cu ceva dragut, in tema cu aceasta sarbatoare, puteti incerca sa faceti niste iepurasi din servetele de masa.

  Pentru a face acesti iepurasi din servetele de hartie va trebui sa folositi servetele de bucatarie relativ groase si mai mari, eu in tutorialul video am folosit servetele normale, de 32cm X 32cm, insa daca aveti la dispozitie puteti folosi servetele de la IKEA de 40X40cm si veti obtine niste iepurasi mai mari si mai stabili.

  Eu am folosit si o fundita pentru a lega iepurasii din servetele de masa, insa puteti prinde capatele intre ele si acestia vor sta pliati , mai ales daca folositi servetele de dimensiuni mai mari.

  Video iepurasi din servetele de masa

  Cum facem iepurasi din servetele de masa

  Pasul 1 – impaturiti astfel incat servetelul la jumatate pentru a obtine un dreptunghi cu indoitura in partea de jos.

  Pasul 2 – impaturiti inca o data servetelul la jumatate pentru a obtine un dreptunghi cu indoitura in partea de jos. Dreptunghiul va avea latura mica 1/4 din latura servetelului.

  Pasul 3 – pliati colturile dreptunghiului de sus in jos, de-a lungul liniei de mijloc a dreptunghiului.

  Pasul 4 – pliati colturile de jos inspre centru “formei” pentru a obtine un romb.

  Pasul 5 – pliati colturile laterale ale rombului spre linia de mijloc a formei, pana cand obtineti un fel de “zmeu”.

  Pasul 6 – intoarceti servetelul si indoiti coltul de jos inspre partea de sus, pentru a obtine un triunghi cu 2 laturi mari si o latura mica.

  Pasul 7 – intoarceti din nou servetelui si indoiti colturile de jos inspre interior, apoi incercati sa le uniti. E ceva mai greu si nu prea functioneaza cu servetele mai mici, dar merge perfect cu “Pasul 8”.

  Pasul 8 – legati o panglica sau o ata mai groasa in jurul servetelului (mai inspre partea de jos).

  Pasul 9 – intoarceti servetelui, si “desfaceti” usor partile mai lungi care formeaza “urechile” iepurasului din servetele de hartie.

  Cum folosim servetelele de hartie in forma de iepurasi

  Iepurasii din servetele ii puteti pune sa stea “in picioare” sau asezati “culcat” pe farfurie.

  Daca vreti puteti folosi si servetele patrate din stofa pentru a face astfel de iepurasi, insa este nevoie sa aveti servetele groase, din material mai “batos” si ideal apretat, iar cel mai probabil va fi nevoie sa ii legati la pasul 8 cu o panglica.

  Nu este nevoie sa faceti acesti iepurasi doar de paste, ii puteti face oricand vreti sa ii impresionati pe copii, ba chiar ii puteti invata si pe ei sa faca iepurasi, insa dati-le o coala de hartie taiata patrat pentru ca le va fi mai usor sa faca astfel de iepurasi.

  Nu va speriati de faptul ca sunt multi pasi, incercati 1 data sau de 2 ori, si veti prinde cu siguranta miscarea, iar de la al 3-lea iepurasi in sus veti fi expert in indoirea servetelelor de hartie.