Menu

Smântână cu usturoi şi mărar

Ingrediente pentru 400g sos de smântână cu usturoi şi mărar

  • 1 cutie smântână grasă (400g)
  • 3-4 căţei de usturoi mari
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • sare
4.3/5 - (3 votes)

Nu de puţine ori m-am văzut pusă în situaţia de a prepara rapid un sos de acompaniament pentru fripturi sau salate, iar acest sos cu smântână, usturoi şi mărar merge de minune cu peştele, friptura de pasăre sau salate de cartofi, îl puteţi folosi şi la sandvişuri dacă vreţi.

Cum se prepară sosul de smântână cu usturoi şi mărar?

Pentru a prepara sosul de smântână cu usturoi, începem prin a pregăti usturoiul. Se curăţă 3 sau 4 căţei mari de usturoi şi se zdrobesc cu aparatul special de zdrobit usturoi, dacă nu aveţi zdrobitor de usturoi, atunci tocaţi ustuioul mărunt în cubuleţe foarte mici.

Usturoiul se amestecă bine cu un praf de sare şi o linguriţă de ulei de măsline. Eu am folosit pistilul de la zdrobitor, dar puteţi utiliza şi o lingură de lemn. Usturoil de freacă bine până când se transformă într-o pastă şi bucăţile de usturoi nu mai sunt aşa de evidente.

Peste usturoi, se adaugă 400g de smântână grasă (eu am folosit Danone) şi mărar tocat. eu am pus 2 linguri de mărar tocat pe care îl aveam în congelator, însă dacă aveţi mărar proaspăt, folosiţi aproximativ o jumătate de legătură de mărar, pe care trebuie să o tocaţi foarte mărunt.

Smântâna se amestecă foarte bine cu mărarul şi usturoiul şi sosul este gata.

Cum se serveşte sosul de smântână cu usturoi şi mărar

Sosul de smântână cu usturoi este absolut delicios după părerea mea, păcat că are atât de multe calorii, dar să lăsăm acest aspect deoparte şi să vedem cu ce merge servit sosul de smântână cu usturoi şi mărar.

În primul rând, acest sos de smântână cu usturoi se serveşte alături de o delicioasă friptură la grătar, fie că este de pui, de oaie sau de porc.

Eu am aş sugera servirea acestui sos şi cu salate de cartofi, pentru că se potriveşte foarte bine cu cartofii fierţi.

Galerie imagini

1 comentariu la “Smântână cu usturoi şi mărar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *