Mujdei de usturoi

Ingrediente pentru 1 castron de mujdei de usturoi aveți nevoie de:
- 3-4 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 50ml apă minerală
- sare
Multe preparate culinare se servesc la noi cu mujdei de usturoi. Fie că este vorba de pui sau pește prăjit, cartofi cu mujdei sau chiar mămăligă cu mujdei, mujdeiul de usturoi este la mare căutare în bucătăria românească.
Se spune că usturoiul este sănătate curată, însă câți dintre noi îl pot mânca simplu? Ei bine folosind mujdei de usturoi la preparatele voastre favorite veți ține răceala la distanță într-un mod plăcut și natural.
Cum se prepară mujdeiul de usturoi?
Pentru mujdeiul de usturoi eu am folosit 3 căței de usturoi mari pe care i-am curățat, i-am spălat și i-am zdrobit folosind un zdrobitor de usturoi. Dacă nu aveți așa ceva în bucătărie, puteți să tăiați usturoiul cu cuțitul în cubulețe foarte mici.
Usturoiul zdrobit se pune într-un castron cu 2 linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Se freacă usturoiul cu uleiul și sarea folosind o lingură de lemn. În funcție de cât de mari vreți să rămână bucațile de usturoi puteți freca amestecul mai mult sau mai puțin, eu le-am lăsat să fie mai mari și le-am amestecat cu putere aproximativ 5 minute, dacă vreți puteți freca usturoiul până ajunge la consistența unei paste de tipul maionezei.
După ce ați frecat usturoiul cu ulei și sare, adăugați 50 ml de apă minerală, amestecați bine și completați cu apă plată până când obțineți cantitatea dorită de mujdei (100-150 ml de apă plată).
La ce mâncăm mujdeiul de usturoi?
După cum am spus și la începutul articolului, cel mai frecvent mujdeiul de usturoi de servește la pui prăjit sau la pește prăjit. Se poate folosi mânca și cu pui la grătar sau la cuptor dacă nu vreți să mâncați prăjeli.
Mujdeiul de usturoi merge foarte bine și cu legume, dovlecei pane sau dovlecei prăjiți; mujdeiul de usturoi e foarte bun și cu cu banalii cartofi fierți puteți obține o rețetă de cartofi cu mujdei de usturoi combinând cartofi natur cu mujdeiul de usturoi.