Menu

Iaurt cu lămâie și mentă

Ingrediente pentru 1 castron sos de iaurt cu lămâie și mentă:

  • 300g iaurt
  • coajă de la o lămâie
  • 4-5 fire mentă proaspătă
  • 1 linguriță mentă uscată
  • sare
4/5 - (1 vote)

Sosul acesta cu iaurt lămâie și mentă l-am făcut pentru a îl folosi cu niște falafel pe care îl voi prezenta peste puțin timp, însă până atunci să facem sosul de iaurt.

Cum se prepară sosul de iaurt cu mentă

Pentru a prepara sosul de iaurt, puneți 300g de iaurt într-un castron, apoi radeți deasupra coaja de la o lămâie pe care ați spălat-o în prealabil.

Tot în castronul cu iaurt puneți și frunzele de la 4-5 fire de mentă. Frunzele de mentă trebuie să fie tocate înainte de a le pune în castron.

Condimentați cu puțină sare și amestecați bine. Mai adăugați și 1 linguriță de mentă uscată și amestecați din nou. Eu am pus și mentă uscată pentru că menta proaspătă are o aromă mult prea puternică și dacă puneam mai multă ar fi neutralizat parfumul de lămâie.

Cam atât a fost, sosul de iaurt cu mentă și lămâie este gata. Eu am decorat castronul în care am servit iaurtul cu 1 frunză de mentă și 2 bucățele de coajă de lămâie.

În ceea ce privește modul de servire al acestui sos, îl puteți folosi cu fripturi și frigărui, sau împreună cu preparate prăjite precum chifteluțe sau falafel.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *