Menu

Guacamole cremă

Ingrediente pentru 1 castronel de cremă guacamole aveți nevoie de:

  • 1 avocado copt
  • 2 lingurițe zeamă lime
  • 100g brânză moale
  • 1/2 linguriță sos Worchestershire
  • sos ardei iute
  • sare
5/5 - (2 votes)

Guacamole este o rețetă de origine mexicană, și este o cremă cu avocado, brânză și diferite sosuri ce poate fi servită cu tortilla (lipia mexicană), nachos sau în diferite sandvișuri.

Denumirea guacamole provine din limba aztecă și în traducere liberă înseamnă “sos de avocado”. Există mai multe tipuri de guacamole, însă cele mai răspândite sunt pastă guacamole și cremă guacamole, aceasta din urmă fiind prezentată în această rețetă.

Rețeta de guacamole este foarte simplă și nu necesită prea multă dexteritate, puteți prepara cremă guacamole în robotul de bucătărie, cu mixerul sau pur și simplu de mână.

Cum se prepară guacamole

– curățare avocado

Se începe prin curățarea unui fruct de avocado. Pentru a curăța avocado, tăiați longitudinal fructul până la sâmbure pe ambele părți, apoi suciți ferm cele două jumătăți pentru a se desprinde de sâmbure.

Fiecare jumătate de avocado se taie cu cuțitul transversal și longitudinal pentru a forma o rețea de tăieturi și a putea scoate miezul mai ușor.

Miezul de la avocado se scoate cu o lingură sau o linguriță și se pune în recipientul în care se va face crema guacamole. Eu am folosit robotul de bucătărie, așa că am pus bucățile de avocado în el și peste ele am pus sucul de la un lime (aproximativ 2 lingurițe suc de lime).

– ce brânză folosim la guacamole

În ceea ce privește tipul de brânză ce se folosește la guacamole, aici puteți să alegeți o brânză moale care vă place. Eu am folosit un cașcaval moale pentru că atunci când este mărunțit leagă mai bine crema, însă dacă vreți puteți folosi brânză ricotta, brânză dulce sau orice sortiment de brânză moale nu foarte sărată.

– amestecarea cu brânza și sosurile

Se mărunțește avocado, apoi se pun peste 100g brânză moale, puțină sare, puțin sos iute (eu am folosit tabasco) și 1/2 linguriță de sos Worcestershire. Se amestecă bine ingredientele în robotul de bucătărie până când obțineți o cremă omogenă, și astfel crema guacamole este gata.

Cu ce mâncăm guacamole

Guacamole este un preparat foarte des utilizat în bucătăria mexicană, și poate fi servit cu nachos, cu tortilla (eu așa am făcut), se poate folosi în salate, la sandvișuri, la taco și alte preparate.

În ceea ce privește modul de păstrare al cremei guacamole, dat fiind faptul că avocado este un fruct care oxidează foarte repede, crema guacamole se păstrează la frigider în recipiente închise ermetic și este bine să nu preparați mult mai multă cremă decât aveți nevoie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *