Menu

Tabbouleh – salată de pătrunjel

Ingrediente pentru 4 porții de tabbouleh

  • 6 legături mari de pătrunjel
  • 4 roșii medii
  • 1-2 legături de ceapă verde
  • 200g cușcuș
  • 1 mână frunze de mentă
  • 2 lămâi
  • ulei de măsline
  • sare
3.5/5 - (2 votes)

La fel ca humus-ul și falafel-ul, tot la restaurantul “Ali Baba” am încercat pentru prima dată și această salată cu multe vitamine pe care arabii o numesc tabbouleh. Pe scurt, este vorba de o salată de pătrunjel, completată cu roșii și ceapă verde și asezonată cu zeamă de lămâie.

Cum se prepară salata tabbouleh

Dacă nu vreți să mergeți la un restaurant de profil, puteți prepara salata de pătrunjel și acasă, nu este foarte complicat însă trebuie să aveți la îndemână toate ingredientele.

– prepararea cușcuș-ului

Tabbouleh-ul se prepară cu bulgur (un tip de grâu mărunțit), însă eu nu am avut și am folosit cușcuș. Așadar înainte de a pregăti legumele puneți la înmuiat cușcuș-ul sau bulgur-ul, indiferent ce aveți. Pentru 4 porții se folosesc 200g care se înmoaie 10-15 minute în 500ml de apă călduță, în cazul în care folosiți bulgur atunci utilizați apă fierbinte.

– pregătirea legumelor

În primul rând pătrunjelul se spală bine și de rup pe cât posibil codițele. Eu am tăiat partea groasă a tulpinilor și am lăsat părțile care susțineau frunzele. Frunzele de pătrunjel se scurg puțin de apă, apoi se toacă folosind cuțitul de bucătărie.

Ceapa verde și frunzele de mentă proaspete se spală și se toacă, în timp ce roșiile se taie cubulețe potrivite.

Într-un castron mare se pune tot pătrunjelul, apoi se amestecă bine cu restul legumelor tocate (ceapa verde, roșiile) și menta tocată. În salată se pune și cușcuș-ul care până acum va fi absorbit toată apa devenind moale. Amestecați bine salata folosind 2 linguri sau chiar mâna.

Salata de pătrunjel tabbouleh se asezonează cu sare după gust, zeama de la 2 lămâi medii (5-6 linguri de zeamă de lămâie) și 3-4 linguri de ulei de măsline, după care se mai amestecă puțin.

Cum servim salata tabbouleh

Cel mai bine este să păstrați la frigider salata tabbouleh 1-2 ore înainte de a o servi, astfel aromele ingredientelor se pătrund foarte bine și veți obține o salată delicioasă.

Tabbouleh se servește ca o salată de acompaniament, tip garnitură.

Galerie imagini

2 comentarii la “Tabbouleh – salată de pătrunjel”

    1. Ei acum ai si de unde sa o printezi sa i-o dai mamei tale, poate renunta la cuscus si sa faca tabbouleh doar cu legume si patrunjel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *