Menu

Salată de varză albă

Salata de varza alba

Ingrediente pentru 2 porții de salată de varză albă aveți nevoie de:

  • 500g varză albă (1/2 căpățână medie)
  • oțet
  • ulei de măsline
  • sare
3/5 - (1 vote)

Salata de varză albă este o salată de acompaniament foarte simplu de realizat și care se servește de obicei cu fripturi sau mâncăruri pe bază de carne.

Cum se face salata de varză albă

Pentru a prepara salată de varză, trebuie să tăiați și să aruncați frunzele exterioare ale verzei, apoi spălați varza cu apă rece. Căpățâna de varză se taie în 2 jumătăți și în funcție de cantitatea de salată pe care vreți să o preparați, veți folosi toată varza, sau doar una dintre jumătăți.

Varza se toacă fin folosind un cuțit de bucătărie bine ascuțit. Pentru a fi mai ușor tăiați jumătatea de varză în 2 și tocați câte un sfert de varză. Frunzele vor rămâne atașate la nivelul cotorului în jurul căruia veți toca fâșiile subțiri de varză.

Într-un castron mare se amestecă varza tocată cu 1 linguriță de sare, apoi se amestecă într-un pahar mare 3 linguri de oțet, 3 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de apă care apoi se toarnă peste varză. Se amestecă bine varza tocată cu lichidul și astfel se obține o salată de varză albă absolut delicioasă. Dacă nu tolerați oțetul, folosiți zeama de la 1 sau 2 lămâi.

Dacă nu aveți varză albă, puteți folosi și varză roșie, însă aveți grijă că aceasta o să vă păteze pielea în timp ce o tocați și o amestecați cu sarea.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *