Menu

Salată de varză acră (varză murată)

Salata de varza murata

Ingrediente pentru 6 porții salată de varză acră aveți nevoie de:

  • 2 verze murate (1.5kg)
  • ulei de măsline
  • piper negru măcinat
5/5 - (1 vote)

În urmă cu câteva zile, când am pregătit iahnie de fasole cu cârnați, am folosit ca salată de acompaniament o salată de varză murată pe care o puteți prepara în lunile de iarnă și primăvară când varza la butoi este bine acrită.

Cum se prepară salata de varză acră

Salata de varză acră, sau salata de varză murată este același lucru iar numele depinde de voi, îl puteți folosi pe oricare preferați.

Pentru a pregăti aproximativ 6 porții de salată de varză acră, veți avea nevoie de 2 verze murate mici, ale mele au avut 1.5kg. Nu vă speriați pentru că nu veți obține 1.5kg de salată de varză acră pentru că frunzele exterioare și cotoarele se aruncă.

Varza de ține 1-2 ore în apă rece înainte de a pregăti salata pentru a nu fi prea sărată. Eventual puteți schimba și apa o dată sau de două ori.

Varză se scurge bine de apă, se taie în 2 și fiecare jumătate se toacă sub formă de fâșii, la fel ca în cazul salatei de varză proaspătă. La varza murată puteți lăsa fâșiile puțin mai groase. Varză murată tocată se pune la scurs într-o strecurătoare iar când toată varza este tocată, se pune într-un castron mare și se amestecă bine cu piper negru măcinat și ulei de măsline.

La cantitatea de varză folosită, eu am folosit 3 linguri de ulei de măsline și 2 lingurițe de piper măcinat însă în mod evident cantitățile depind foarte mult de gusturi și puteți folosi fie mai mult, fie mai puțin.

La ce mâncăm salată de varză murată?

Iată o întrebare cât se poate de validă: “La ce mâncăm salata de varză acră?”, ei bine răspunsul este foarte simplu: “La ce vrem.”, însă spre exemplu eu prefer să o mănânc împreună cu mâncăruri pe bază de carne (fripturi, chiftele sau pui la cuptor).

Galerie imagini

1 comentariu la “Salată de varză acră (varză murată)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *