Menu

Salată de ton cu porumb și măsline

Salata de ton cu porumb si masline

Ingrediente pentru 4 porții de salată cu ton și porumb aveți nevoie de:

  • 1 conservă ton în apă (180g)
  • 350g porumb dulce scurs de apă
  • 250g mazăre fiartă scursă
  • 250g măsline cu gogoșar
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
Rate this post

Nu de puține ori suntem pe fugă și nu avem mult timp să pregătim ceva de mâncare. E adevărat că putem pune face o omletă sau putem arunca o mână de cartofi la prăjit, însă eu prefer să fac câte o salată, de cele mai multe ori cu ce am prin frigider și în cămară. De această dată am încercat o salată cu ton mărunțit și câteva legume conservate, iar rezultatul a fost foarte gustos.

O salată foarte ușor de pregătit cu ton, porumb și măsline care poate fi mâncată la prânz sau la cină și pe care o puteți pregăti acasă sau la serviciu 🙂

Cum se prepară salata de ton cu porumb

Puneți într-o strecurătoare mazărea, porumbul și măslinele. Eu le-am folosit pe toate din conservă, dar dacă aveți mazăre proaspătă, o puteți fierbe și folosi la salată după ce se răcește.

Se scurge tonul de apă, și se amestecă într-un castron mare cu legumele. Se adaugă uleiul de măsline și sarea, și se servește cu pâine de casă.

Eu am folosit ton mărunțit, însă dacă aveți puteți folosi și ton bucăți. Dacă tonul este deja conservat în ulei, scurgeți-l cât puteți de mult și folosiți mai puțin ulei de măsline sau chiar deloc.

Dacă vă place salata puțin acră, puteți stoarce deasupra zeama de la o jumătate de lămâie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *