Menu

Salată de primăvară

Salata de primavara

Ingrediente pentru 2-3 porții de salată de primăvară aveți nevoie de:

  • 1 salată verde
  • 2 roșii
  • 1 legătură de ridichi
  • 1 legătură ceapă verde
  • ulei de măsline
  • oțet de mere
  • sare
Rate this post

Salata de primăvară este probabil cea mai simplă rețetă de salată și se pregătește cu legume proaspete de primăvară.

Cum curățăm legumele pentru salată de primăvară

Probabil cel mai mult vă va lua să spălați și să curățați salata verde. Frunzele acesteia se rup una câte una și se spală individual cu apă rece, sub jetul de la robinet. După ce spălați salata, puneți frunzele la scurs într-o strecurătoare. Eliminarea acestui exces de apă este și motivul pentru care salata se spală prima, înainte de curățarea celorlalte legume.

Ridichilor li se taie ambele capete, atât cel cu frunzele cât și cel cu rădăcină, iar cepei verzi îi sunt tăiate mustățile și partea superioară a frunzelor, care sunt mai bătrâne. Se spală apoi bine cu apă rece ceapa, roșiile și ridichile.

Cum preparăm salata de primăvară

Se taie ridichile rondele, iar ceapa se tăie în bucăți de 0.5-1cm grosime. Roșiile se taie în jumătate, li se scoate cotorul, apoi se taie rondele subțiri. Dacă aveți un cuțit care taie mai greu, puteți înțepa roșia în locul unde se va face tăierea, iar abia apoi tăiați felia de roșie, așa va fi mai ușor fiindcă pielița roșiei va fi deja străpunsă.

Frunzele de salată se mai scutură încă o dată de apă deasupra chiuvetei, apoi se rup în bucăți și se pun într-un castron încăpător. Se adaugă peste ele restul de legume tăiate, împreună cu 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de oțet de mere și sare după gust.

Se amestecă bine salata folosind două linguri sau o lingură și o furculiță dintr-acelea destinate amestecării și servirii salatei.

Salata se servește ca garnitură pentru mâncăruri pe bază de carne, însă poate fi mâncată și alături de brânză sau niște sarmale de post.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *