Menu

Salată de dovlecei

Salata dovlecei

Ingrediente pentru 2 portii salata dovlecei fierti

  • 1kg dovlecei
  • 2 linguri ulei de măsline
  • oţet
  • sare
5/5 - (2 votes)

Nu ştiu dacă mai există cineva care pregăteşte dovleceii în acest fel, însă aceasta este o reţetă pe care o ştiu de la mama şi care mie îmi place foarte foarte mult.

Cum pregătim salata de dovlecei

Se spăla bine dovleceii, li se tăie capetele, şi se pun la fiert, într-o oală sau cratiţă în aproximativ 4l de apă. Este bine să puneţi dovleceii în apă când aceasta a început deja să fiarbă. Dovleceii se fierb 30 minute până când se înmoaie.

Primăvara este uşor să va daţi seama dacă dovleceii sunt proaspeţi, pentru că majoritatea sunt mici şi frăgezi, însă toamna este bine să va asiguraţi că dovleceii nu sunt bătrâni, pentru că vor fi amari.

Când sunt fierţi dovleceii, puneţi-i la scurs într-o strecurătoare. Când s-au răcit puţin, luaţi fiecare dovlecel şi tăiaţi-l mai întâi în jumătate, apoi felii de 0.5-1cm grosime pe care trebuie apoi să le mai puneţi la scurs în strecurătoare 10-15 minute.

Puneţi dovleceii tăiaţi într-o farfurie mare sau într-un castron, apoi asezonaţi cu sare, 2 linguri de ulei de măsline şi oţet după gust.

Cum se mănâncă salata de dovlecei

Preferabil este să serviţi această salată când dovleceii s-au răcit, însă vă garantez că dacă o gustaţi chiar şi când dovleceii sunt calzi, nu vă veţi mai putea opri. De asemenea puteţi folosi această salată şi într-o dietă, pentru că toată cantitatea are aproximativ 500 de calorii.

Este o salată extraordinară, potrivită pentru primăvară sau toamnă , răcoritoare şi delicioasă care poate fi servită fie simplă, fie ca garnitură în locul murăturilor.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *