Menu

Salată de conopidă

Ingrediente pentru 8-10 porții de salată de conopidă

  • 2 conopide mari (cca. 3 kg împreună)
  • 2 morcovi
  • maioneză din 2 ouă
  • sare
4/5 - (1 vote)

Una dintre legumele de toamnă care au apărut recent în piață este conopida, și dacă data trecută am preparat o mâncare de conopidă cu carne, acum am pregătit una dintre salatele aperitiv care îmi plac mult… salata de conopidă cu maioneză.

Cum se prepară salata de conopidă cu maioneză

Este foarte simplu să faceți salată de conopidă, însă pentru a ne apuca efectiv de salată, trebuie să fierbem bine conopida și morcovii. Înainte de a fi puși la fiert morcovii se curăță de coajă, iar conopida se rupe în buchețele și se spală cu apă rece.

După ce a dat apa în clocot, eu am fiert conopida cu puțină sare pentru 45-50 de minute, apoi am scurs apa și am lăsat conopida și morcovii într-o strecurătoare să se răcească puțin.

– prepararea salatei

Pentru salată va fi nevoie să tăiați mărunt conopida și morcovii. Eu am tocat și codițele de la conopidă nu doar floarea, iar morcovii i-am tăiat sub formă de cubulețe.

După ce ați tăiat legumele, puteți prepara maioneză din 2 ouă folosind rețeta mea de maioneză simplă, sau pur și simplu cumpărați 1 borcan de 400g de maioneză din comerț.

Conopida și morcovul se amestecă bine cu maioneza, apoi salata obținută se dă la frigider cel puțin 1 oră.

Cum se mănâncă salata de conopidă cu maioneză

Salata de conopidă cu maioneză se servește rece, cu pâine. Poate fi folosită ca aperitiv la petreceri sau puteți mânca salata de conopidă la birou, pentru că se transporta ușor în caserole.

Fiindcă este preparată cu maioneză, salata de conopidă trebuie ținută neapărt la frigider unde poate sta și 3-4 zile după ce a fost preparată, dacă o acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *