Menu

Salata Coleslaw cu mar si sos de iaurt

Ingrediente pentru 10-12 porții de Coleslaw cu iaurt:

  • 1 varză potrivită (1-2 kg)
  • 8-10 morcovi nu foarte mari(500g)
  • 3 mere roșii
  • 1 legătură mică mărar proaspăt
  • 1 lămâie
  • 300g iaurt
Rate this post

Rețeta pentru salata Coleslaw nu este complicată, iar de această dată vă propun o rețetă cu sos de iaurt că alternativă la salată Coleslaw clasică ce se prepară cu maioneză.

Cum se prepară Coleslaw

– legume tocate mărunt pentru coleslaw

Aveți 2 posibilități de a tăia legumele pentru salata Coleslaw: cu cuțitul sau cu robotul de bucătărie. Eu am tăiat morcovul și varza cu robotul de bucătărie și mărul cu cuțitul. Dacă folosiți robotul veți obține o salată mai fină, cu bucăți la fel de mărunte ca cele din salata Coleslaw de la KFC.

Așadar morcovii și varza se spală, se curăță și se taie bucăți potrivite, după care se toacă mărunt într-un robot de bucătărie; dacă nu aveți robot de bucătărie…. tocați varza fâșii ca pentru salata de varză și morcovii tăiați-i bețișoare foarte subțiri.

Cele 3 mere se spală bine și se toacă cubulețe, este de preferat să folosiți mere cu coaja roșie pentru că arată mai bine în salată; eu am avut niște mere foarte parfumate de tip “bot de iepure”.

Într-un castron încăpător se pun toate legumele tocate și se amestecă bine cu zeama de la 1 lămâie.

– sos de iaurt cu mărar pentru Coleslaw

Pentru a pregăti sosul de salată Coleslaw am amestecat într-un castron 300g de iaurt cu 1 linguriță de sare și 1 legătură de mărar tocat mărunt. Se amestecă bine sosul și se pune peste legume, apoi se amestecă bine salata și se pregătește pentru servit.

Cum se servește salata Coleslaw

Salata Coleslaw poate fi servită atât ca o salată aperitiv cât și ca o salată de acompaniament pentru mâncăruri fără sos.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *