Menu

Salată Coleslaw

Salata Coleslaw

Ingrediente pentru 6-8 porții de salată Coleslaw aveți nevoie de:

  • 1 varză mică
  • 2 mere roșii
  • 2 - 3 morcovi
  • 2 lămâi
  • 1 ceapă roșie
  • 200g maioneză
  • pătrunjel
  • sare
5/5 - (1 vote)

Așadar iată încă o rețetă din seria “Jamie’s”, tot din cartea Să gătim cu Jamie care se poate observa pe fundalul pozei. Salata Coleslaw după această rețetă este excelentă, mult mai bună decât cea de la KFC sau alte restaurante.

Datorită legumelor folosite, este o salată puțin dulceagă. Ce altceva putea ieși din mere, morcovi și varză? Este însă important să știți că merele se taie ultimele pentru că ele se oxidează și se innegresc foarte repede.

Slaw – definiție

Dacă citiți o carte de bucate în limba engleză, sau dacă urmăriți emisiuni culinare de pe canale internaționale, veți observa că multe salate sunt numite generic Slaw. Ei bine Slaw nu este un termen sinonim cu salată, ci este denumirea dată unei salate care conține varză tocată.

Cum se prepară salata Coleslaw

Eu am început prin a toca varza, cât se poate de fîn, 2-3 mm grosime și 4-5 cm lungime. Evitați să tocați cotorul verzei și aveți grijă la degete :).

După varză, este rândul cepei care trebuie curățată, spălată și tăiată fin solzisori (julien). Puneți ceapa tocată într-un castron mare împreună cu varză tocată.

Tăierea morcovilor este probabil cea mai migăloasă dintre toate cele 4 legume, pentru ca trebuie să aveți grijă să îi tăiați bețișoare foarte subțiri. Eu am folosit un truc, și anume am tăiat mai întâi morcovul felii longitudinale subțiri (foarte subțiri de altfel, cred că aveau 1mm grosime) cu ajutorul unui curățător de legume, ca cel din imagine. După aceea, am tăiat fiecare felie de morcov în fâșii de 3-4 milimetrii, iar fiecare fâșie am tăiat-o în bețișoare ce câțiva centimetrii. Adevărul este că secretul acestei salate este tăierea cât mai fină a legumelor, pentru că aroma acestora se îmbină mai bine și sunt și mai ușor de mâncat și savurat.

După cum am spus și la început, merele se taie ultimele. În prealabil fiecare măr trebuie spălat, și mai este necesar să îi scoateți cotorul. Eu am folosit un instrument special, dar puteți folosi și un cuțit de bucătărie cu vârf. După aceea, tăiați merele felii de aproximativ 5mm grosime, pe care apoi trebuie să le mai tăiați fâșii, iar apoi bețișoare, de dimensiunea celor de morcov. Se asezonează cu pătrunjel tocat.

Toate legumele tăiate se amestecă bine într-un castron mare împreună cu un praf de sare și cu zeama de la 1-2 lămâi. Folosiți 1 lămâie dacă este zemoasă, și 2 lămâi dacă sunt mai cărnoase și cu mai puțină zeamă.

Puneți câteva linguri de maioneză peste legume și amestecați bine până când obțineți o distribuire uniformă a maionezei în salată.

Salata Coleslaw poate fi considerată atât o garnitură, cât și o salată aperitiv. Încercați-o și nu o să vă pară rău.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *