Menu

Salată de ciuperci coapte

Ingrediente pentru 2 porţii de salată de ciuperci coapte

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă roşie
  • 4-6 fire de cimbru proaspăt
  • piper măcinat
  • ulei de măsline
  • sos de soia
Rate this post

Tot este postul Crăciunului şi fiindcă eu am hotărât că voi ţine post, astăzi vă propun o salată foarte interesantă, şi anume o salată de ciuperci coapte. Este o reţetă foarte rapidă, gata în 30-40 de minute.

Cum se prepară salata de ciuperci coapte?

Ciupercile coapte pentru mine sunt absolut delicioase, şi aş putea să le mănânc şi simple, doar cu puţină sare, însă pentru această reţetă, am pus ciupercile curăţate (şi fără codiţă) în tava de la cuptor, am picurat puţin ulei de măsline pe fiecare ciupercuţă şi le-am pus la cuptor 20 de minute (180 grade Celsius).

Cât timp ciupercuţele erau la cuptor am pregătit restul ingredientelor:
– lămâia am spălat-o, am stors-o, şi 1/2 din coajă am tăiat-o fâşii (dacă vreţi puteţi să daţi coaja pe răzătoare – este puţin mai simplu).
– ceapa se curăţă şi se taie solzişori foarte subţiri
– cimbrul se spală şi se toacă mărunt

Când ciupercuţele sunt gata, se scot din cuptor, se taie în sferturi, şi se pun într-un castron (puneţi în castron şi zeama de la ciuperci pentru că este delicioasă). Peste ciuperci se adaugă coaja de lămâie, cimbrul şi ceapa tocată şi se amestecă bine, apoi se condimentează cu zeamă de lămâie, piper măcinat şi sos de soia după gust.

Eu am avut un sos de soia destul de sărat, însă dacă folosiţi unul light puteţi pune şi puţină sare.

Cum se serveşte salata de ciupercuţe coapte

Această salată de ciupercuţe coapte se poate servi atât atunci când ciupercile sunt încă calde, cât şi după ce s-au răcit, iar partea bună a acestui preparat este că poate fi servit ca aperitiv sau ca garnitură.

Enjoy!

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *