Menu

Salată Caprese

Ingrediente pentru 1 platou de salata Caprese aveți nevoie de:

  • 250g mozzarella
  • 2-3 roșii coapte
  • 2-3 fire busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic (opțional)
  • sare de mare
Rate this post

Nu de puține ori este difuzată la televizor reclama la telefonie mobilă în care un tânăr încearcă să își impresioneze iubita comandând în mod eronat “un Caprese” la desert, ei bine așa mi-a venit mie ideea să pregătesc aperitivul salată Caprese pe care vi-l prpun și vouă.

Despre salata Caprese

O salată italiană, în cele trei culori ale steagului Italiei…roșu, alb și verde.

Salata Caprese este un preparat italian, care deși poartă numele de salată, nu este o salată de acompaniament, și este o salată aperitiv mai precis un “antipasto” pe limba prietenilor noștri din peninsulă.

Cum se prepară salata Caprese

Modul de preparare al salatei Caprese este cât se poate de simplu, la fel ca și ingredientele folosite la această salată. În principiu aveți nevoie de câteva roșii coapte, un baton de mozzarella, nelipsitul busuioc și ulei de măsline plus puțină sare de mare.

Pentru salata Caprese se spală busuiocul și roșiile, apoi se taie roșiile felii de cca 0.5cm grosime. Mozzarella se taie tot felii similare ca grosime cu feliile de roșii. Feliile de mozzarela și roșii se așează alternat pe un platou, apoi printre ele se pun frunze de busuioc.

Se presară puțină sare de mare și puțin ulei de măsline deasupra și salata Caprese este gata. Dacă vreți, puteți stropi salata și cu puțin oțet balsamic.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *