Menu

Salată ardei copți

Ingrediente pentru 3-4 porții de salată de ardei copți

  • 3 kg ardei capia roșii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de oțet
  • sare
4/5 - (3 votes)

Salata de ardei copți este un mod incontestabil una dintre preferatele mele, cred că în 80% din cazurile în care merg la restaurant îmi comand salată de ardei copți, iar restul de 20% sunt cazuri în care nu au în meniu salata de ardei copți sau îmi comand paste carbonara cu care nu merge salata de ardei copți :).

Pregătirea ardeilor pentru salată

Pentru a prepara acasă salată de ardei copți aveți 2 opțiuni, să folosiți ardei copți din borcan sau să coaceți niște ardei în bucătăria voastră. Eu am ales a doua opțiune, pentru că am găsit în piață niște ardei capia roșii foarte frumoși care parcă strigau că vor să devină salată de ardei copți :).

– coacerea ardeilor

Pentru a coace ardeii, puteți să îi frigeti pe flacăra aragazului, sau puteți alege o variantă cu mai puțină mizerie, și anume să îi coaceți în cuptor. Pentru a realiza acest lucru, puneți folie de aluminiu într-o tavă mare pentru cuptor, apoi așezați în tavă ardeii spălați.

Ardeii se coc în cuptor la 170-200 grade Celsius pentru 2h – 2h și 30 de minute, până când ardeii sunt moi. La fiecare 30-40 de minute întoarceți ardeii pe altă parte pentru a se coace uniform. Aveți grijă să nu vă frigeti.

– curățarea de coajă a ardeilor copți

Pentru a curăța ardeii de coajă, se lasă ardeii să se răcească 10-15 minute apoi se curăță coaja cu grijă, umezindu-vă mâinile cât mai des. Ardeii trebuie să fie calzi pentru a se îndepărta coaja mai ușor, iar după ce se curăță coaja se scit cotoarele și semințele, apoi se pun ardeii curățați într-un castron.

Cum se prepară salata de ardei copți

Ardeii copți se taie fâșii și se pun într-un castron sau alt vas de servire.

Pentru dressingul de salată, se amestecă 2 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, un praf de sare și 1-2 linguri din sucul scurs din ardei, apoi amestecul se toarnă peste fâșiile de ardei copt, se amestecă puțin și se decorează cu puțină verdeață.

Salata de ardei copți este gata și este absolut delicioasă, noi am servit-o cu salată de vinete.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *