Menu

Tort Diplomat Dr. Oetker

Ingrediente pentru 1 tort diplomat de 2kg

  • 1 cutie tort diplomat Dr. Oetker
  • 2 ouă
  • 200ml apă
  • 1l lapte rece
  • 150g pişcoturi de şampanie(opţional)
  • 1 cutie compot ananas bucăți(optional)
  • 20g stafide(opţional)
  • fructe decor(opţional)
5/5 - (2 votes)

Aseară mă uitam la “Reţeta de acasă” care este sponsorizată de Dr. Oetker, iar Simona a făcut pentru desert un tort diplomat cu fructe de pădure, aşa că m-am gândit să postez şi eu astăzi tortul diplomat Dr. Oetker cu ananas şi cireşe confiate pe care l-am preparat în vară pentru ziua mamei mele.

Ce conţine cutia de tort diplomat Dr. Oetker

În cutia pentru tort diplomat DR. Oetker veţi găsi 1 plic cu praf pentru şarlotă cu bucăţi de portocale confiate (130g) şi 1 plic mare cu praf pentru frişcă (300g).

Cum se face tortul diplomat Dr. Oetker?

Pentru tortul diplomat se vor prepara o şarlotă şi multă frişcă care se vor amesteca şi se vor combina după preferinţe cu fructe, acest amestec pentru tort diplomat se va întări dacă după ce este ţinut la frigider, datorită gelatinei conţinute de şarlotă.

– fructe pentru tort diplomat

Alegeţi fructele voastre preferate pentru a le îngloba în amestecul pentru tort diplomat, însă dacă aveţi fructe foarte zemoase este bine să le scurgeţi înainte de a le folosi. Eu am avut 1 cutie de compot de ananas bucăţi pe care le-am ţinut la scurs într-o sită. Dacă vreţi puteţi şi 20g de stafide pe care e nevoie să le înmuiaţi în apă cu puţină esenţă de rom.

– şarlota pentru tortul diplomat

Pentru a prepara şarlotă, se pune conţinutul plicului de şarlotă într-un castron şi peste praf se adaugă 200ml de apă rece, se lasă aşa 10-15 minute la înmuiat pentru ca gelatina din compoziţia prafului de şarlotă să se înmoaie şi să se umfle.

Într-un castron se bat bine 2 ouă, care se amestecă bine cu praful de şarlotă înmuiat. Amestecul pentru şarlotă se fierbe 5 minute pe o baie clocotindă de apă (bain marie), cât timp se fierbe şarlota se amestecă mereu cu un tel, iar după cele 5 minute, când are consistenţa unui sos, se ia de pe baia de abur şi se lasă la răcit.

– frişca pentru tortul diplomat

Pentru a prepara frişca, se pune conţinutul plicului de frişcă într-un bol mare pentru mixer, apoi se amestecă uşor cu 1 litru de lapte rece de la frigider. Frişca se bate 2-3 minute cu mixerul la viteză mare, apoi se pune la frigider până când şarlota s-a răcit.

– pregătirea tortului diplomat

Într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili (24-26cm diametru) se pune 1 strat de folie alimentară care să acopere inclusiv pereţii formei. Se aşează apoi 1 start de pişcoturi sau fructe în mod decorativ dacă vreţi să răsturnaţi tortul. Eu am pus pişcoturi pe margine şi cireşe confiate pe fundul tăvii.

În castronul cu şarlotă se adaugă frişca (mai păstraţi 200-300g de frişcă pentru a decora tortul) şi fructele (ananasul în cazul meu). Se amestecă bine compoziţia cu o lingură şi se toarnă în forma pentru tort, apoi se dă la frigider minim 3 ore.

Cum servim tortul diplomat Dr. Oetker?

După ce s-a răcit, tortul se răstoarnă pe un un platou mare, se desprind pereţii formei, se înlătura folia alimentară şi se decorează cu fructe, frişcă sau bomboane Rafaello aşa cum am făcut eu 🙂

Veţi obţine un tort destul de mare, şi dacă tăiaţi felii înguste puteţi obţine chiar şi 20 de felii pentru că tortul diplomat este consistent şi săţios.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *