Menu

Tiramisu cu blat Dr. Oetker

Ingrediente pentru 4-6 portii de tiramisu Dr. Oetker

  • 1 cutie tiramisu Dr. Oetker
  • 50g margarină
  • 3 ouă
  • 850 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • esente (opțional pentru sirop)
5/5 - (1 vote)

De obicei eu fac Tiramisu cu pișcoturi de șampanie, însă Dr. Oetker propune pentru rețeta de tiramisu puțin diferită cu blat copt la cuptor.

Ce conține cutia pentru tiramisu Dr. Oetker?

Cutia de tiramisu Dr. Oetker are 3 plicuri: 1 plic cu praful pentru blat (215g), 150g praf pentru crema tiramisu si un pliculeț cu 5 g de cacao pentru decorarea prăjiturii tiramisu.

Cum se prepară tiramisu Dr. Oetker

– pregătirea aluatului și coacerea blatului

Pentru blat lucrurile stau simplu: intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt, astfel incat sa fie acoperite și marginile tavii, apoi ne apucăm de aluat. Dimensiunea recomandată pentru tava este de 35x32cm, adică marimea pe care o au majoritatea tăvilor care vin cu aragazul.

Într-un bol pentru mixer se adaugă praful pentru blat, cele 3 ouă, margarina moale și 50 ml de lapte (aproximativ 3 linguri de lapte). Ingredientele se amesteca bine cu mixerul până când se obține o compoziție omogenă, ușor moale.

Compoziția pentru blat se toarnă în tavă peste hartia de copt, apoi se coace în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20-15 de minute (tava se pune în zona de mijloc a cuptorului).

– prepararea cremei de tiramisu

Pentru crema de tiramisu se bate cu mixerul 5 minute la viteză mare praful pentru cremă amestecat cu 500ml de lapte rece de la frigider. Crema se ține la frigider până când sunteți gata să preparați prăjitura tiramisu.

– siropul pentru blatul de tiramisu

Pentru a prepara siropul cu care vom înmuia blatul de tiramisu, se pun la fiert 500ml de lapte cu 3 linguri de zahăr, si eventual niște esențe precum rom, vanilie sau migdale.

– asamblarea prăjiturii tiramisu de la Dr. Oetker

În instrucțiunile de pe cutie este indicată tăierea blatului în 2 bucăți egale de 17×32, însă eu am vrut sa fac mai puține porții si am tăiat blatul in 3 (mi-au ieșit aproximativ 6 porții), dar chiar dacă aș fi făcut doar 2 straturi tot nu aș fi obținut 15 porții așa cum scrie pe cutie calculate a fi cca 5x6cm per porție.

O bucată de blat se pune pe un platou , apoi se însiropează cu sirop de lapte cu zahăr, apoi se adaugă un strat de cremă pentru tiramisu, se pun apoi succesiv restul de straturi de blat (se însiropează cu laptele dulce), si se pune cremă peste blat.

La final, deasupra prăjiturii se presară cacao pudră care se află în cutia de tiramisu Dr. Oetker.
Înainte de a servi prăjitura tiramisu Dr. Oetker, este bine să o țineți la frigider câteva ore pentru a se înmuia straturile de blat.

Galerie imagini

1 comentariu la “Tiramisu cu blat Dr. Oetker”

  1. buna!mie nici o data nu imi creste blatul.ramane subtire.trebuie sa il tai in 2 ca sa il suprapun si sa fie 2 blaturi.
    cat inseamna 50 g margarina?3 linguri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *