Menu

Tartă cu marmeladă – 9 Torturi Dr. Oetker

Ingrediente pentru 1 tartă cu marmeladă

  • 1 cutie 9 Torturi Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 100g unt sau margarină
  • 200g marmeladă (sau gem)
Rate this post

Fiindcă atunci când am ocazia mai încerc şi reţete din mixurile Dr. Oetker, cu ceva timp în urmă am preparat şi această tartă cu dulceaţă de căpşuni folosind un mix 9 Torturi de la Dr. Oetker.

Cum facem tartă cu marmeladă 9 torturi Dr. Oetker?

Pentru a prepara tarta cu marmeladă, trebuie să mai adăugăm un minim de ingrediente: 1 ou, nişte margarină şi în mod evident marmeladă, eu nu am găsit marmeladă, aşa că am folosit un borcan cu gem de căpşuni care s-a potrivit foarte bine în tarta mea.

O tavă rotundă pentru tarte, cu diametrul în jur de 26cm, se unge cu puţin unt şi se pudrează cu făină.

Untul se taie cubuleţe mici, apoi într-un castron se pune mixul pentru prăjituri “9 Torturi” şi oul de găină, se amestecă oul cu praful de prăjituri folosind o furculiţă, apoi în castron se adaugă şi cubuleţele de unt. Untul şi amestecul cu ou se omogenizează frământând uşor cu mâna.

Se ia 2/3 sau 3/4 din aluat şi se aşează în tava pentru tarte atât pe fund cât şi pe pereţii acesteia. La mine se lipea destul de tare de mâini, aşa că am mai pus puţină făină atunci când am presat aluatul în tavă. Peste aluat, se pune gemul sau marmeladă, care se întinde uniform pe toată suprafaţa tartei.

Din restul de aluat pe care l-am păstrat, se modelează 6 sau 8 fâşii, care se aşează sub forma unui grilaj deasupra tartei.

Tarta cu marmeladă se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 30 de minute, la 200 grade Celsius în cuptorul cu gaz.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *