Menu

Tăiței cu lapte

Ingrediente pentru 4-5 portii de tăiței cu lapte aveți nevoie de:

  • 1 litru de lapte
  • 100g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 2-3 mâini de tăiței de casă sau fidea
2.6/5 - (7 votes)

Ei bine tăițeii cu lapte sunt alt preparat dulce pe care îl ador din copilărie, până acum am mai pregătit fidea cu lapte după aceeași rețetă numai că am folosit paste făinoase scurte și subțiri cumpărate de la magazin, însă de această dată vă propun o rețetă de tăiței cu lapte făcută cu tăiței de casă.

Cum se pregătesc tăițeii de casă

Pentru cei care nu au găsit deja rețeta mea pentru tăiței de casă cu ou, am să scriu pe scurt cum puteți pregăti o tranșă de tăiței de casă care vă va ajunge pentru a prepara tăiței cu lapte din 1 litru de lapte.

Într-un castronel se amestecă bine 1 ou, 100g de făină și un praf de sare până când se obține un aluat omogen care înglobează toată făina, dacă aluatul este prea moale se mai adaugă puțină făină. După ce se lasă să se odihnească 30 de minute, aluatul se întinde în 1 sau 2 foi subțiri de cca 2-3 cm grosime.

Foile de tăiței se rulează și se taie fâșii subțiri, care se pun la uscat pe o cârpă curată sau pe o hârtie mare. Tăițeii se usucă 12-24 de ore, iar pentru a scurta timpul de uscare este bine să îi așezați cât mai răsfirați, fără a se suprapune prea mult.

Cum preparăm tăiței cu lapte

Pentru tăițeii cu lapte se pune 1 litru de lapte la încălzit cu 100g de zahăr și 2 pliculețe de zahăr vanilinat, laptele se încălzește la treaptă nu foarte puternică pentru a se putea topi complet zahărul în timpul încălzirii.

Când laptele a început să dea în clocot, se adaugă tăițeii și se amestecă din când în când cu o lingură pentru a nu se umfla laptele, dacă vedeți că nu puteți să opriți spuma de lapte, pur și simplu diminuați sau opriți focul.

Tăițeii se fierb în lapte 10-15 minute, se oprește focul și se acoperă oala cu un capac, și se lasă tăițeii cu lapte să se răcească puțin înainte de a fi serviți.

Cum se mănâncă tăițeii cu lapte

Tăițeii cu lapte se pot servi atât calzi cât și reci, mie îmi plac chiar mai mult atunci când sunt reci.

Dacă credeți că aroma de vanilie și dulceața dată de zahăr nu sunt suficiențe, puteți încerca să presărați puțină scorțișoară deasupra la servire, sau să adăugați puțină esență de rom atinci când fierbeți laptele, merită să încercați și aceste variante.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *