Menu

Spumă de căpșuni

Ingrediente pentru 4-5 porții de spumă de căpșuni aveți nevoie de:

  • 500g căpșuni
  • 2 ouă
  • 200-230g zahăr tos
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
Rate this post

Este sezonul căpșunilor românești pe care le puteți achiziționa la prețuri rezonabile din piață, sau dacă aveți căpșuni îi curte, le puteți culege direct din grădină. Eu am avut 500g de căpșuni din grădină, și m-am gândit că este prilejul perfect să pregătesc pentru desert o spumă de căpșuni.

Cum se face spuma de căpșuni

Spuma de căpșuni se prepară relativ simplu, dar trebuie ținută la frigider cel puțin 1 oră înainte de a fi servită pentru că este mai bună rece.

– pregătirea căpșunilor

La început spălăm bine toate căpșunile, și le scoatem codițele (puteți păstra câteva cu codiță pentru decor). Căpșunile le tăiem bucăți și le separăm în două grămăjoare relativ egale.

Una dintre grămezile de căpșuni tăiate le punem într-un castron și le zdrobim cu furculița pentru a obține un piure de căpșuni. Avem nevoie de un piure nu foarte fin, de aceea folosim furculița și nu un blender, piureul se va pune ulterior într-o spumă de bezea pentru a-i da culoare roz și gust de căpșuni.

Piureul de căpșuni se pune la scurs într-o strecurătoare 15-20 de minute.

– spuma de bezea

Pentru spuma de căpșuni vom avea nevoie de o spumă de albuș cu zahăr, tip bezea. Pentru această spumă se separă albușul de gălbenuș de la 2 ouă.

Albușul se bate bine cu mixerul, 5 minute la viteză mică și alte 5 minute la viteză mare, până când albușul devine o spumă tare, se adaugă apoi zahărul tos (câte 2 linguri o dată) amestecat cu zahărul vanilinat și se bate spumă bine până când tot zahărul este încorporat.

– spuma de căpșuni

Când spuma de bezea este gata, se adaugă ușor piureul de căpșuni și se mai bate 1 minut cu mixerul. După aceea se adaugă căpșunile tăiate bucățele și se amestecă ușor cu o lingură sau o spatulă, apoi se dă spuma de căpșuni la frigider minim 1 oră.

Cum servim spuma de căpșuni

Cât timp este la frigider, spuma de căpșuni se va ridica la suprafața bolului în care a fost făcută, în timp ce lichidul din căpșuni se va decanta.

Se ia ușor spuma de caspuni de deasupra și se pune în pahare sau cupe de servire. Puteți decora cu frunze de mentă, căpșuni proaspete sau pișcoturi de șampanie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *