Menu

Scovergi

Ingrediente pentru 18-20 scovergi aveţi nevoie de:

  • 1kg făină
  • 25g drojdie
  • 600ml apă
  • 100g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 1 sticluţa esenţa de rom
  • sare
  • 700-800ml ulei pentru prăjit
4/5 - (2 votes)

Cum se pregătesc scovergile

Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, până când aceasta se lichefiază.

Într-un castron amestecaţi făina, cu drojdia lichefiată, esenţa de rom şi zahărul vanilinat, puţină sare şi zahărul rămas. Adăugaţi apoi treptat apă călduţă şi frământaţi uşor până când compoziţia are consistenţă unui aluat mediu, şi toată făină este înglobată. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugaţi puţină apă, sau să nu puneţi toată cantitatea prevăzută în lista de ingrediente.

După ce aluatul este gata, acoperiţi castronul cu un prosop, şi puneţi-l într-un loc cald şi ferit de curent unde aluatul va creşte până când îşi va dubla volumul.

Când aluatul a crescut, puneţi la încins uleiul de prăjit, într-o cratiţă potrivită, astfel încât uleiul să aibă o adâncime de aproximativ 8-10 cm.

Modelaţi bucăţi de aluat în formă ovală, de grosime 1-1.5 cm. Testaţi dacă s-a încins uleiul; pentru a face acest lucru, luaţi o bucăţică mică din aluat şi puneţi-o în cratiţa cu ulei, când aceasta se ridică la suprafaţa şi începe să sfârâie înseamnă că uleiul este încins, şi puteţi prăji scovergile.

În funcţie de diametrul cratiţei puteţi praji simultan 2-4 scovergi. Când se rumenesc pe o parte, întoarceţi-le cu o saptula sau cu o furculiţa cu coadă lungă pe partea cealaltă, apoi scurgeţi-le şi puneţi-le într-un castron în care aţi pus în prealabul şerveţele de bucătărie, care vor absoarbi excesul de grăsime din scovergi.

Aveţi grijă că pe măsură ce uleiul se încinge, scovergile se vor praji mai repede şi trebuie să le întoarceţi mai des. Puteţi eventual să daţi focul mai mic atunci când aveţi impresia ca uleiul este prea încins.

Cum se mănâncă scovergile

Scovergile se pot servi cu brânză sau cu dulceaţă, după preferinţa; sau dacă doriţi le puteţi mânca simple sau cu zahăr.

Enjoy!

Galerie imagini

1 comentariu la “Scovergi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *