Menu

Savarine Dr. Oetker

Ingrediente pentru 10 savarine Dr. Oetker

  • 1 cutie savarine Dr. Oetker
  • 2 ouă
  • 1050ml apă
  • 60ml ulei
  • 375ml lapte
  • 400g zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom
5/5 - (1 vote)

Câţi dintre noi nu sunt înnebuniţi după savarine, eu când merg la cofetărie îmi iau mereu savarină deşi câteodată mai înclin şi spre eclere. Fiindcă savarinele pot fi şi preparate în casă, vă propun aici versiunea “de la cutia Dr. Oetker”, deşi în urmă cu ceva timp v-am arătat şi cum am făcut eu savarine cu griş.

Ce conţine cutia de savarine Dr. Oetker

Cutia de savarine Dr. Oetker conţine 1 plic cu mix pentru aluat de savarine(270g), 1 plic praf pentru frişcă (90g), 10g praf pentru jeleu cu gust de zmeură, 1 plic drojdie Dr. Oetker(7g) şi 10 forme din carton pentru savarine.

Cum se prepară savarinele Dr. Oetker

– aluat pentru savarine Dr. Oetker

Într-un bol pentru mixer se amestecă praful pentru aluat cu drojdia. Se aduga 2 ouă şi 125ml de lapte călduţ, după care se amestecă folosind mixerul până la omogenizare. Se adaugă apoi 3 linguri de ulei şi se mai amestecă cu mixerul 1-2 minute.

– coacerea savarinelor

Formele pentru savarine se pun într-o tavă de cuptor, apoi în fiecare formă se pune aluat de savarine (încercaţi pe cât posibil să puneţi cantităţi egale de aluat în fiecare formă). Aluatul se lasă cca 30 de minute la crescut în forme, după care se coc 30 de minute în cuptorul încins la 180 grade Celsius.

– srop şi frişcă pentru savarine

Cât timp savarinele sunt la cuptor şi apoi sunt lăsate să se răcească, putem prepara siropul pentru savarine şi frişca.

Pentru sirop, se pun la fiert 400g de zahăr tos cu 1 litru de apă, iar când s-a topit tot zahărul se adaugă 1 linguriţă de esenţă de rom, se mai lasă 2 minute la fiert apoi se opreşte focul şi se lasă siropul la răcit.

În ceea ce proveste frişca, aici lucrurile stau foarte simplu… într-un bol se pune mixul pentru frişcă împreună cu 250ml de lapte rece. Se bate la viteză mică până la omogenizare, apoi la viteză maximă 2-3 minute până când se întăreşte frişca. Se pune la frigider până când sunt însiropate savarinele.

– prepararea savarinelor

Savarinele se scot din forme şi se scufundă câteva secunde în siropul rece (nu le ţineţi prea mult pentru că se vor rupe). Puneţi savarinele însiropate cu susul în jos pe o farfurie, şi tăiaţi capacele aproape de tot.

Cu ajutorul unei linguri, însiropaţi şi mijlocul savarinei turnând lichid sub capac.

Folosind un poş (sau o pungă de platic tăiată la un colţ), umpleţi savarinele cu frişcă, apoi aşezaţi uşor capacele.

– jeleul de zmeură

Eu fac jeleul la sfârşit pentru că se întăreşte şi nu îl mai pot turna apoi. Deci când savarinele sunt deja umplute cu frişcă, se amestecă praful pentru jeleu cu 50 ml de apă (puteţi folosi şi sirop dacă v-a mai rămas). Jeleul se pune pe capacele celor 10 savarine, şi sunteţi gata să serviţi savarinele Dr. Oetker.

Dacă vreţi să faceţi savarine cu pesmet, puteţi încerca şi reţeta mea de savarine făcute în casă, nu cresc la fel de mult dar sunt absolut delicioase.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *