Menu

Profiterol Dr. Oetker

Ingrediente pentru 30-40 gogoşele profiterol Dr. Oetker

  • 1 cutie profiterol Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 125ml apă
  • 85g margarină
  • 700ml lapte
3.5/5 - (2 votes)

Ce conţine cutia de profiterol Dr. Oetker?

Cutia de profiterol Dr. Oetker conţine 1 plic praf pentru gogoşele (70g), 1 plic praf pentru cremă şi 1 plic praf pentru sos de ciocolată.

Să preparăm gogoşele profiterol Dr.Oetker

– prepararea gogoşelelor

Pentru aluatul de gogoşele se fierb 125ml de apă cu 65g de margarină (puteţi folosi şi unt), când lichidul a dat în clocot, peste el se adaugă praful de gogoşele şi se amestecă bine cu un tel, apoi se mai ţine amestecul pe foc 1-2 minute la flacără mică.

Se ia apoi cratiţa cu amestec pentru gogoşele de pe foc, se adaugă 1 ou şi se amestecă bine cu mixerul aproximativ o jumătate de minut, până când se obţine un amestec omogen, se adaugă apoi cel de-al doilea ou, se amestecă din nou cu mixerul şi după încă 1 minut se opreşte mixerul şi se lasă amestecul la răcit 5-6 minute.

– coacerea gogoşelelor

Într-o tavă mare pentru cuptor, se pune hârtie de copt apoi cu ajutorul unui poş sau al unei linguriţe se pun grămăjoare de aluat în tavă. Tava se pune la cuptor în zona mediană a cuptorului la 160-180 grade Celsius pentru 25 de minute (la final gogoşelele trebuie să fie umflate şi de culoare galben-maronii).

Gogoşelele se lasă la răcit, timp în care se prepară crema de vanilie.

– cremă de vanilie pentru profiterol

Crema de vanilie cu care se vor umple gogoşelele profiterol se face foarte simplu, pentru că mixul din plicul pentru cremă se amestecă cu 500ml de lapte rece şi se bate 3 minute cu mixerul la treapta 3-4 de viteză, apoi până când gogoşile se răcesc crema se pune la frigider.

– umplerea gogoşelelor cu cremă de vanilie

După ce s-au racit, gogoşelele de profiterol se umplu cu cremă de vanilie. Pentru a umple gogoşelele puteti folosi fie o linguriţă fie un şpriţ. Dacă le umpleţi cu linguriţa, atunci tăiaţi gogoşelele cu cuţitul, lăsând capacul să fie încă puţin prins de partea inferioară (ca la savarine), apoi puneţi înăuntru câte 1/2 sau 1 linguriţă de cremă de vanilie.

Eu am umplut gogoşelele folosind un şpriţ de patiserie, am făcut câte o gaură cu vârful de plastic al şpriţ-ului în gogoaşă apoi am umplut gaura din interior cu cremă de vanilie. Fiindcă în timpul coacerii gogoşelele se umflă destul de mult, înăuntru rămâne o gaură goală care merge foarte bine umplută cu cremă, deci dacă aveţi la indemana, eu vă recomand să folosiţi şpriţul de patiserie pentru a umple gogoşelele deoarece că sunt mai estetice.

Cum servim profiterol?

După ce am umplut gogoşelele cu cremă de vanilie ne rămâne să facem sosul de ciocolată care se va pune deasupra lor. Într-un ibric se fierb 200ml de lapte cu 20g de margarină (cca 1 lingură), apoi lichidul se amestecă cu praful de ciocolată din plic, se amestecă bine şi se lasă puţin la răcit (10-15 minute).

Sosul de ciocolată puţin răcit se toarnă uşor peste gogoşelele de profiterol umplute cu vanilie apoi desertul se serveşte simplu sau împreună cu câteva cupe de îngheţată. Noi l-am mâncat cu îngheţată de vanilie făcută în casă (un adevărat deliciu).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *