Menu

Paradis tropical cu ananas Dr. Oetker

Ingrediente pentru 1 prăjitură paradis tropical cu ananas

  • 1 cutie paradis tropical cu ananas Dr. Oetker
  • 200ml smântână dulce UHT 15% grăsime
  • 150g iaurt 4.4% grăsime
  • 500ml apă rece
  • 1 cutie compot ananas bucăți
  • 50g unt
3.7/5 - (10 votes)

Prăjitura “Paradis tropical cu ananas” de la Dr. Oetker este una din prăjiturile care se prepară la rece, fără coacere.
Prăjitura fără coacere se face cu blat de biscuiți si se refrigerează pentru a se închega crema.

Modul de preparare al acestor prăjituri este destul de simplu, iar rezultatul este o prajitură foarte răcoritoare (cu multe fructe) și foarte aspectuoasă, ca cele de la cofetărie.

Ce conține cutia de Paradis tropical cu ananas Dr. Oetker

În cutia pentru prajitura Paradis cu ananas veti gasi: 1 forma rotundă cu pereți detașabili din carton, 1 plic de praf pentru cremă, 1 pliculeț cu praf pentru decor din jeleu galben cu gust de ananas, biscuiți pentru blat (cca. 100g de biscuiți – 6-8 biscuiți).

Cum se prepară Paradis tropical cu ananas Dr. Oetker

Înainte de a începe procesul de preparare a prăjiturii, este nevoie sa asamblăm forma pentru prajitură, este o forma din carton cu o bază rotundă si pereți detașabili care se pune pe un platou rotund se asamblează ușor si în care prăjitura se va închega frumos.

– blatul de biscuiți pentru prăjitură

Biscuiții se pisează și se amestecă cu untul topit și 7 linguri de suc de ananas. Eu de obicei mărunțesc biscuiții cu robotul de bucătarie, însă îi puteți pisa biscuiții și cu sucitorul. Desi cei de la Dr. Oetker indică folosirea a 50g de unt, eu topesc de obicei 100g de unt pentru ca mi se pare contitatea optimă care în combinație cu sucul de ananas umezește suficient biscuiții pisați.

Biscuiții umezi se pun sub formă de strat care să acopere toată suprafața formei. Numărul și sortimentul de biscuiți pe care cei de la Dr. Oetker o pun în cutie sunt variabile și în ultima perioadă mie mi-a fost destul de dificil sa acopăr toată suprafața formei.

– prepararea cremei

Pentru crema de prăjitură se pune într-un vas pentru mixer se pune praful de cremă, 150g de iaurt, 200 ml de smântână lichidă UHT(15% sau 32% grăsime) și apă rece (200ml de apă dacă aveți smântână de 15% grăsime și 300ml de apă dacă smântâna are 32 % grăsime).

Ingredientele pentru cremă se amestecă cu mixerul toate ingredientele până când amestecul este omogen.

– asamblarea prăjiturii

Se iau 2-3 linguri de cremă si se întind uniform peste blatul de biscuiți, apoi peste se presară ¾ sin cubulețele de ananas dintr-o cutie de compot de ananas (ananasul îl puteți lăsa așa cum este din compot sau îl puteti mărunți cu cuțitul așa cum am făcut eu – după indicațiilor celor de la dr. Oetker). Peste bucățile de ananas se pune restul cremei și se niveleaza usor cu ajutorul lingurii.

La suprafața prăjiturii se asează în mod decorative restul bucatilor de ananas, apoi deasupra se toarna uniform jeleul cu gust de ananas.

Pentru a prepara jeleul cu gust de ananas fierbeți 300ml de apă (sau apă amestecată cu suc de la compotul de ananas), cand lichidul a dat în clocot se ia de pe foc și se amestecă cu praful pentru jeleu, omogenizați cu o lingură și apoi se toarna usor deasupra prăjiturii.

Prăjitura paradis tropical cu ananas se pune la frigider, și se poate servi după minim 3 ore de refrigerare.

Cum este prăjitura paradis tropical cu ananas de la Dr. Oetker

Această prajitură, ca de altfel toate celelalte prăjituri Dr. Oetker similare fără coacere, este un desert foarte răcoritor, care se prepară destul de repede și pe care îl puteti folosi si pe post de tort. Se poate prepara de dimineață pentru a fi servită seara.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *