Menu

Papanași Dr. Oetker

Ingrediente pentru 10 papanași Dr. Oetker

  • 1 cutie papanași Dr. Oetker
  • 200g brânză dulce
  • 30ml apă
  • ulei pentru prăjit
  • 2 linguri făină
4/5 - (4 votes)

Papanasii sunt un desert uşor de preparat fie că folosiţi reţeta clasică de papanaşi, fie că folosiţi mixul pentru papanaşi de la Dr. Oetker pe care l-am testat şi eu pentru această reţetă.

Ce conţine cutia de papanaşi Dr. Oetker

Cutia cu mix pentru papanaşi Dr. Oetker conţine 1 plic cu mix pentru papanaşi (260g) la care se mai adaugă 200g de brânză dulce şi 30ml de apă.

Deşi pe cutie scrie că veţi obţine 15-17 papanaşi, mie mi-au ieşti vreo 10 papanaşi nu foarte mari, deci pentru a obţine 17 probabil că va trebui să faceţi nişte papanaşi destul de micuţi 🙂

Cum se fac papanaşii Dr. Oetker

Aluatul pentru papanaşi se prepară foarte simplu, şi anume într-un bol pentru mixer se pune amestecul Dr. Oetker pentru papanaşi, 200g de brânză dulce şi 30ml de apă, apoi toate ingredientele se amestecă bine până la omogenizare. Puteţi amesteca cu o lingură sau cu mixerul, după cum vă este mai simplu.

Pentru a forma papanaşi, treceţi-vă mâinile prin puţină făină, şi luaţi cca 2 linguri de aluat pe care le modelaţi sub formă unei bile, aplatizaţi puţin bila, şi faceţi o gaură în centrul ei cu degetul (aceasta va fi baza papanasului). Pentru gogoaşa de deasupra papanaşului luaţi 1/2 lingură de aluat şi formaţi o biluţă, repetaţi procedeul până când terminaţi tot aluatul.

Într-o cratiţă se încinge ulei, şi se prăjesc papanaşii pe ambele părţi până când devin brun-aurii.

Cum servim papanaşi

După preferinţe, puteţi servi papanaşi în modul clasic, cu smântână dulce şi dulceaţă, sau puteţi încerca combinaţii mai deosebite cu ciocolată, frişcă, îngheţată sau fructe din compot.

Dacă vreţi să faceţi papanaşi de la zero, puteţi încerca şi reţeta mea de papanaşi făcuţi în casă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *