Menu

Panna cotta de vanilie cu ananas și piersici

Ingrediente pentru 12-14 porții de panna cotta cu ananas și piersici

  • 1 litru smântână pentru gătit 32% grăsime
  • 250 ml lapte
  • 10 foi de gelatină
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 conservă compot ananas
  • 1 conservă compot piersici
  • 150g zahăr
Rate this post

Dacă atunci când am făcut panna cotta cu aromă de ness am folosit gelatină mărunțită, de această dată mi-am cumpărat foi de gelatină și le-am folosit pentru a prepara panna cotta de vanilie cu ananas și piersici.

Foile de gelatină ,le-am cumpărat de la Metro, sunt produse de Dr. Oetker și au costat aproximativ 60 de lei 1 cutie de 500g.

Cum se prepară panna cotta cu aromă de vanilie și fructe din compot

– pregătirea gelatinei

Pentru toată cantitatea de panna cotta eu am folosit 10 foi de gelatină, pe care le-am ținut în apă 15 minute, timp în care s-au înmuiat complet.

– amestecul pentru panna cotta

Într-o cratiță, se pune la încălzit toată smântâna cu tot zahărul, și se țin pe foc până când din smântână începe să iasă abur, iar zahărul s-a topit. Nu țineți smântâna pe foc după ce a început să iasă abur, pentru că se va brânzi la temperatură prea mare.

Laptele rece se amestecă cu pliculețul de vanilie (sau cu semințele de la o păstaie de vanilie), și se toarnă peste amestecul fierbinte de smântână cu zahăr. În smântâna care acum este caldă se pune toată gelatina, scursă de apă și se amestecă până când gelatina se topește complet.

Amestecul dulce de smântână cu gelatină se pune la frigider 20-30 de minute până începe să se închege.

– pregătirea fructelor

Cele două compoturi de ananas și de piersici se desfac, iar fructele se scurg de lichid. Piersicile se taie potrivit, iar bucățile de ananas se pot tăia și ele (dacă folosiți ananas rondele atunci acestea trebuie neapărat să fie tăiate bucățele).

Castronul cu amestec de smântână se scoate de la frigider și se amestecă cu fructele tăiate, apoi se mai lasă 30 de minute la frigider.

– panna cotta la pahar

Se spală 12-14 pahare de minim 120ml, apoi se scoate mixul de panna cotta din frigider, se mai amestecă puțin cu o lingură, apoi se pune uniform în pahare.

Paharele cu panna cotta se pun la frigider unde se țin minim 2 ore. După care se pot servi ca desert simple sau cu câțiva biscuiți de casă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *