Menu

Panna Cotta Dr. Oetker

Ingrediente pentru 4 porţii panna cotta Dr. Oetker

  • 1 cutie Panna Cotta Dr. Oetker
  • 200ml smântână lichidă
  • 300ml lapte
Rate this post

Tot din seria prăjituri la cutie, astăzi vă propun panna cotta cu sos de fructe de pădure, de la Dr. Oetker.

Acest desert este foarte gustos, însă nu prea are legătură cu gustul unei panna cotta făcută după reţeta clasică. Chiar şi aşa, rămâne o opţiune viabilă pentru mementele în care trebuie să faceţi un desert rapid şi nu aveţi la dispoziţie ingredientele necesare pentrua prepara o panna cotta clasică.

Ce conţine cutia de panna cotta de la Dr. Oetker

Cutia Dr. Oetker pentru Panna cotta conţine un plic de praf pentru panna cotta (69g) şi un plicutel cu sos de fructe de pădure(40g). Spre deosebire de alte sosuri care se prepară din praf cu apă sau suc din compot, acest sos este lichid şi de toarnă direct peste panna cotta după ce aceasta s-a răcit.

Cum se prepară panna cotta Dr. Oetker?

Într-o cratiţă se amestecă laptele cu smântâna lichidă şi se pun pe flacăra aragazului până când încep să fiarbă (eu le-am pus la flacără mică).

Când smântâna şi laptele au început să fiarbă, se ia cratiţa de pe foc, şi amestecă uşor cu praful pentru panna cotta. Praful se pune treptat “în ploaie”, iar amestecul se omogenizează folosind un tel. Se mai pune apoi lichidul 2-3 minute pe aragaz la foc mediu, amestecând în tot acest timp cu telul.

Amestecul pentru panna cotta se toarnă apoi în 4 cupe pentru desert. Eu am folosit 4 castroane de 120ml fiecare. Castroanele cu panna cotta le-am pus la frigider cca. 6 ore (pe cutie 4 ore este indicat ca fiind durata minimă de refrigerare).

Cum se serveşte panna cotta Dr. Oetker

Panna cotta se poate servi direct din castron (după ce s-a pus sos de fructe de pădure deasupra), sau se poate servi răsturnată pe o farfurie, iar apoi sosul este pus deasupra.

La versiunea răsturnată, trebuie mai întâi să desprindeţi panna cotta de pereţii castronului, apoi puneţi o farfurie deasupra şi rasrturnati cu grijă. Pentru a desprinde panna cotta de castron, puteţi folosi un cuţit, sau puteţi ţine castronul 30 de secunde în apă călduţă.

Eu am încercat ambele variante de servire, iar răsturnarea este destul de dificilă, aşa că pentru rezultate sigure, serviţi panna cotta direct din castron.

Conform cu indicaţiile de pe cutie, panna cotta dintr-un plic poate fi refrigerată şi într-o singură formă de 14x10cm, iar pentru a obţine o consistenţă mai cremoasă, se folosesc doar 200ml lapte cu 200ml de smântână.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *