- Iuli.eu - https://www.iuli.eu -

Muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker

Ingrediente pentru 1 prăjitură muşuroi de cârtiţă

  • 1 cutie muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker
  • 450ml lapte
  • 3 banane
  • 50g margarină
  • 2 ouă

Din seria prăjiturilor cu coacere de la Dr. Oetker, astăzi vă prezint “Muşuroi de cârtiţă” care este unul dintre deserturile mele preferate când vine vorba de prăjiturile Dr. Oetker. Este o combinaţie delicioasă de blat de cacao, banane şi cremă cu fulgi de ciocolată, toate asamblate după cum spune şi denumirea prăjiturii sub forma unui muşuroi de cârtiţă.

Ce conţine cutia Muşuroi de cârtiţă Dr. Oetker

În cutia pentru muşuroi de cârtiţă de la Dr. Oetker veţi găsi 3 plicuri: unul cu praf pentru blat (220g), unul cu praf pentru cremă (100g) şi un plic ce conţine fulgi de ciocolată (30g), la toate acestea se mai adaugă ouă, lapte, margarină şi banane pentru a rezulta o prăjitură absolut delicioasă.

– pregătirea şi coacerea aluatului

Pentru blat, punem într-un bol praful pentru blat, margarina, cele 2 ouă şi 3 linguri de lapte, se amestecă uşor ingredientele până când praful se umezeşte apoi se amestecă timp de 3 minute la viteza maximă a mixerului.

Se coace blatul într-o tavă rotundă (de maxim 24 cm diametru) tapetată cu margarină şi cacao (sau făină) se toarnă aluatul pentru blat şi se coace în cuptorul încins la 160-180 grade Celsius pentru 30-35 de minute.

Blatul se lasă la răcit afară din cuptor 20-30 de minute, apoi trecem la scobirea lui. Se aşează blatul pe un platou, se trasează un cerc în interiorul blatului la distanţă de cca 1 cm de margine şi se scobeşte blatul spre interiorul cercului, astfel încât să obţineţi o cavitate de cca 1 cm adâncime. Partea din blat care a fost îndepărtată se fărâmiţează şi se păstrează într-un alt vas.

Bananele se curăţă şi se taie longitudinal în 2, apoi se aşează în cavitatea blatului cu partea plată în jos (ca în imagine).

– crema şi asamblarea tortului

Crema pentru muşuroiul de cârtiţă trebuie făcută după ce au fost puse bananele, dacă o faceţi înainte riscaţi să se întărească prea tare şi să nu o mai puteţi modela.

Într-un vas, se pune mix-ul pentru cremă care se amestecă bine cu 400ml de lapte până când se obtine o cremă tare (3-5 minute cu mixerul la treapta mare de viteză). Peste cremă se adaugă fulgii de ciocolată care se încorporează uşor folosind o lingură.

Cremă astfel obţinută se aşează peste banane şi se aranjează sub forma unei cupole. Peste cremă se presară firimiturile de blat. Încercaţi să acoperiţi toate zonele astfel încât crema să nu mai fie vizibilă.

Daţi prăjitura muşuroi de cârtiţă la frigider pentru minim 2 ore, apoi serviţi-o cu încredere, pentru că este absolut delicioasă.

Altă modalitate de preparare pentru mixul muşuroi de cârtiţă

Dacă nu mă plac bananele puteţi totuşi să cumpăraţi mixul Dr. Oetker pentru prăjitura muşuroi de cârtiţă, deoarece pe ambalaj vă este sugerată şi o modalitate alternativă de preparare a unei prăjituri cu pişcoturi de şampanie.

Puteti incerca si noua varianta pentru musuroi de cartita cu piersici si iaurt [1]

Galerie imagini