Menu

Muffins de vanilie Dr. Oetker

Ingrediente pentru 12 brioşe cu vanilie Dr. Oetker

  • 1 cutie Muffins Dr. Oetker
  • 2 ouă
  • 125ml ulei (9 linguri)
  • 75ml lapte (6 linguri)
5/5 - (5 votes)

Atunci când vreţi să faceţi un desert foarte rapid, brioşele sunt mereu o alegere foarte inspirată: se prepară repede, nu necesită multe ingrediente, nu este nevoie să crească şi se coc repede. Ei dacă tot este vorba de repede, brioşele de la Dr. Oetker sunt gata şi mai rapid decât reţetele clasice, pentru că majoritatea ingredientelor sunt în cutie, mai trebuie adăugat doar ulei şi lapte.

Ce conţine cutia de Muffins de la Dr. Oetker?

Cutia de Muffins Dr. Oetker conţine 1 plic de mix pentru brioşe (300g), un plic de fulgi de ciocolată (40g) şi 12 hârtii de copt pentru brioşe.

Cum se fac brioşele cu vanilie Dr. Oetker?

Cum se fac brioşele? Nimic mai simplu. Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru brioşe peste care se adaugă 2 ouă la temperatura camerei şi laptele uşor călduţ. Se amestecă bine cu mixerul sau cu un tel până când toate ingredientele au fost înglobate şi compoziţia este omogenă.

Peste aluat se adaugă aproape toţi fulgii de ciocolată şi se amestecă bine cu o lingură (păstraţi aproximativ 1 lingură de fulgi pentru decor dacă vreţi), eu am pus toţi fulgii de ciocolată pentru că am uitat să păstrez pentru ornat 🙂

Cum coacem muffins de vanilie de la Dr. Oetker?

Eu am pus fiecare hârtie pentru brioşe în câte o formă de silicon specială pentru brioşe, apoi formele le-am pus într-o tavă. Folosind o lingură am umplut formele cu cantităţi aproximativ egale de aluat (deasupra se pot presăra fulgi de ciocolată), apoi am copt brioşele la 180 grade Celsius pentru 15-20 minute.

După ce s-au copt, brioşele se scot din formele de silicon şi se lasă la răcit, fie pe un grătar de bucătărie fie pe o farfurie.

Păreri şi sugestii cu privire la brioşele Dr. Oetker

În primul rând, mie pe lângă gustul de vanilie al brioşelor, mi s-a părut că simt şi o uşoară aromă de lămâie, care nu este însă menţionată pe ambalaj.

Eu am încercat şi să coc brioşele direct în hârtia de copt pentru brioşe, însă ies puţin mai plate şi câteodată se revarsă în tava de cuptor dacă puneţi prea multă compoziţie.

De asemenea puteţi folosi şi o pungă tăiată la un colţ pentru a turna aluatul în forme, este ceva mai simplu decât cu lingura pentru că aluatul este destul de lipicios.

Pe cutie există şi o sugestie de preparare a brioşelor marmorate, şi anume se pune doar 1/2 din aluat în cele 12 forme de brioşe, apoi restul de aluat se amestecă cu 2 linguriţe de cacao şi 1 de scorţişoară, şi se toarnă în spirală cu ajutorul lingurii în cele 12 forme de brioşe peste aluatul alb, apoi se coc conform indicaţiilor de mai sus.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *