Menu

Melba cu piersici Dr. Oetker

Ingrediente pentru 1 prăjitură melba cu piersici

  • 1 cutie melba cu piersici Dr. Oetker
  • 200ml smântână dulce UHT 15% grăsime
  • 150g iaurt 4.4% grăsime
  • 200ml apă rece
  • 1 cutie mare compot piersici jumătăti
  • 50g unt
Rate this post

Melba cu piersici este preferata mea dintre prăjiturile fără coacere de la Dr. Oetker, este un desert răcoritor, foarte potrivit pentru zilele de vară și nu numai. Eu am preparat-o de cel putin 10 ori până acum și cu siguranța o voi mai pregăti.

Ce conține cutia de melba cu piersici de la Dr. Oetker

Cutia pentru prăjitura melba cu piersici conține 1 forma de carton în care se va pune prăjitura, 1 plic cu praf pentru cremă (132g), 1 pliculeț cu praf pentru sos de zmeură, 105g biscuiți pentru blat.

Cum se prepară melba cu piersici?

Pentru a face blatul de biscuiți pentru melba cu piersici, se mărunțesc biscuții cu ajutorul unei vergele (sau se pun în robotul de bucătărie), api se amestecă cu 7 linguri de zeama din compotul de piersici si cu 50g de unt tipot(eu folosesc de obicei 100g de unt pe care il topesc la cupotorul cu microunde).

În forma de carton se pun biscuiții înmuiați – sub forma unui strat subtire, presați biscuitii bine folosind o lingură. Până când prgătiți crema, puneți blatul de biscuți la frigider.

Pentru melba cu piersici trebuie să tăiem piersicile. 250g de piersici se taie în jumătăți (dacă nu sunt porționate deja), apoi jumătățile se taie în felii subțiri – 2-3mm grosime – pe acestea le vom folosi pentru a decora prăjitura, restul piersicilor din compot se taie cubulețe și se lasă la scurs, ele se vor pune în cremă.

Crema se prepara simplu: într-un vas pentru mixer se pune conținutul plicului cu praf pentru cremă, 200ml de smântână lichidă de la frigider și apă rece sau zeamă de la compotul de piersici. Dacă aveți smântâna cu sub 20% grăsime, folosiți 200ml de apa, altfel utilizați 300ml de apă. Se amesteca bine ingredientele cu mixerul 3 minute la viteza mare pâna când se omogenizeaza compoziția

Se adaugă apoi iaurtul rece de la frigider, se amestecă bine apoi se incorporează usor piersicile tăiate cubulețe, și crema este gata.

Acum este momentul să fie asamblată prăjitura: blatul de biscuii se scoate de la frigider, si peste el se toarnă toată crema care se nivelează usor cu o lingură. Deasupra prăjiturii se așează feliile de piersici sub forma unor cercuri concentrice.

La final se prepară sosul de zmeura amestecând prafului de zmeură cu 7 linguri de apă rece sau zeamă de compot de piersici. Sosul de zmeură se toarna decorativ deasupra piersicilor.

După ce este preparată, prăjitura melba cu piersici se pune la frigider pentru a se închega crema, și se poate servi după minim 3 ore de refrigerare.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *