Menu

Înghețată de vanilie și frișcă

Ingrediente pentru 8 porții mari de înghețată de vanilie și frișcă

  • 500 ml lapte
  • 1 sticluță esență de vanilie
  • 150g zahăr tos
  • 6 gălbenușuri
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat bourbon
  • sau 1 păstaie de vanilie
  • 250 ml smântână pentru frișcă
5/5 - (1 vote)

În zilele toride de vară cel mai popular desert este delicioasa înghețată, iar fiindcă aroma de vanilie este preferata mea, vă propun o rețetă pentru înghețată de vanilie cu frișcă.

Cum se prepară înghețata de vanilie cu frișcă?

Este adevărat că este mult mai comod să cumperi înghețată de la magazin, însă rar se găsesc înghețate simple fără toppinguri sau sosuri, așa că uneori prefer să prepar și înghețată făcută în casă, deși este un proces destul de lung și laborios.

– puneți la congelator castronul în care veți răci înghețata

– lapte cu aromă de vanilie

Se pune laptele la încălzit, cu 50 g de zahăr tos și 2 pliculețe de zahăr vanilinat bourbon. Puteți înlocui zahărul vanilinat bourbon cu semințele de la o păstaie de vanilie. Laptele se încinge bine până când începe să iasă abur din el și zahărul s-a topit, nu este nevoie ca amestecul să dea în clocot.

– cremă de gălbenușuri pentru înghețată de vanilie

După ce laptele cu vanilie s-a răcit puțin (10-15 minute) începeți să faceți crema de gălbenușuri. Într-o cratiță pe care o puteți pune ulterior la bain marie, se pun 6 gălbenușuri care se bat cu 100 g de zahăr tos timp de 5 minute cu mixerul la treapata a 2-a, peste ouăle bătute cu zahăr se toarnă ușor laptele cu vanilie și esența de vanilie, apoi se bat în continuare 2-3 minute până când deasupra se formează o spumă.

Se pune crema de ouă la bain marie într-un vas cu apă ce clocotește, și se amestecă bine până când compoziția începe să se îngroașe.

– scoateți din congelator castronul în care veți răci înghețata

În castronul rece, se pune amestecul de gălbenușuri cu lapte, strecurat printr-o sită fină. Dacă compoziția este prea groasă, ajutați-vă de o linguriță pentru a o determina să treacă prin strecurătoare.

Se pune crema de ouă cu lapte la congelator pentru 2 ore, timp în care se prepară frișcă din 250ml de smântână pentru frișcă. Frișca se pune la frigider.

– congelarea înghețatei de vanilie

După 2 ore, scoateți din congelator crema de lapte și ouă, amestecați bine cu o lingură pentru a mărunți bucățile înghețate, apoi încorporați frișca pe care ați ținut-o la frigider. Puneți apoi înghețata din nou la congelator pentru 4-5 ore.

Cum se servește înghețata de vanilie și frișcă

Înghețata de vanilie cu frișcă se servește simplă, decorată cu frunze de mentă și fructe asortate, sau cu niște gogoșele de profiterol, așa cum am servit-o eu :). La cât de delicioasă este… 4 cupe sunt prea puțin pentru o porție 🙂

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *