Menu

Înghețată de avocado

Inghetata avocado verde

Ingrediente pentru 3-4 porții de înghețată de avocado aveți nevoie de:

  • 2 avocado copți
  • 100 g zahăr tos
  • zeama și coaja de la 1/2 de lămâie
  • zeama și coaja de la 1 lime
  • 1 baton de vanilie
  • 250 ml lapte rece
Rate this post

Luasem la un moment dat 2 fructe de avocado în ideea de a mai pregăti niște guacamole, însă nu m-am mobilizat și după ce le-am ținut 4 zile la frigider mi-am zis să încerc o rețetă de la Jamie, și am găsit la el pe site o rețetă de înghețată cu avocado.

Se face foarte simplu, și are un gust răcoritor de lămâie dat de sucul și coaja de lămâie și lime. De la avocado înghețata ia culoarea verde și textura groasă.

Cum se prepară înghețata de avocado

Pentru a prepara înghețată de avocado începeți prin a prepara un sos din vanilie zahăr și lămâie. Într-o tigaie pentru sosuri, eu am folosit tigaia mea teflonată de la Tefal care este bună la toate, se pune zahărul, zeama de la 1 lime și o jumătate de lămâie, împreună cu coaja de la cele două citrice. Se mai adaugă un baton de vanilie tăiat în jumătate căruia i s-au scos semințele. Semințele de vanilie se pun și ele în tigaie. Se fierbe sosul de zahăr până când tot zahărul se topește, eu am amestecat cu o spatulă pentru a se topi uniform.

După ce opriți focul la sosul de zahăr, curățați fructele de avocado, și puneți miezul de la cele două fructe într-un robot de bucătărie. Eu am folosit aproape toată pulpa, și fiindcă am luat și miezul din apropierea cojii care este mai verde, înghețata a fost foarte verzulie.

Se scoat cele două jumătăți de baton de vanilie din tigaia cu sos, iar amestecul de zahăr cu lămâie se toarnă peste avocado. Se mai adaugă 150 ml de lapte, și se mixează amestecul. Când obțineți o compoziție omogenă, adăugați restul de lapte, și mixați din nou până când acesta este încorporat.

Amestecul pentru înghețată se pune într-un castron și se bagă la congelator unde se ține minim 4-5 ore până când se întărește. În primele 2 ore este bine să mai amestecați din când în când în înghețată pentru a se congela relativ uniform, altfel se va congela ca un bloc mai tare înspre margini.

Cum se servește înghețata de avocado

Eu am pus câte 3 cupe de înghețată per porție și am decorat cu câteva fructe confiate. Puteți servi însă înghețata de avocado și cu alune, migdale, ciocolată rasă sau biscuiți (noi am mâncat și cu biscuiți cu mălai și lămâie ).

Veți vedea că această înghețată are o aromă pregnantă de lămâie, atât din cauza cantității relativ mari de citrice folosite cât și datorită faptului că avocado nu are un gust specific.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *