Menu

Gogoşi Dr. Oetker

Ingrediente pentru Gogoşi Dr. Oetker

  • 1 cutie pt. gogoşi Dr. Oetker
  • 250ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru ornat
4/5 - (1 vote)

Astăzi vă propun gogoşile din mixul pentru prăjituri de la Dr. Oetker, iar în afară de cutia cu mix pentru gogoşi trebuie să mai aveţi la îndemână nişte lapte, un ou şi ulei.

Ce conţine cutia cu mix de Gogoşi Dr. Oetker?

Cutia cu mix pentru gogoşi de la Dr. Oetker conţine 1 pungă cu mix pentru gogoşi (făină cu arome) şi 1 pliculeţ de drojdie Dr. Oetker.

Cum facem aluatul pentru Gogoşi Dr. Oetker?

Reţeta se prepară foarte uşor, trebuie doar să aveţi puţină răbdare şi să lăsaţi gogoşile să crească.

Aşadar, într-un bol pentru mixer se pune mixul pentru gogoşi şi se amestecă bine cu drojdia folosind o lingură. Peste ingredientele uscate se adaugă 1 ou întreg şi 250ml de lapte puţin călduţ, apoi se amestecă ingredientele cu mixerul 2-4 minute la viteză redusă. Puteţi folosi paletele pentru aluat ale mixerului dacă aveţi aşa ceva.

Peste aluatul omogen care se formează, se adaugă 2 linguri de ulei, după care se mai amestecă 2 minute la viteză mare tot cu mixerul. Aici vom avea o mică divergenţă cu instrucţiunile de pe cutie care indică faptul că 2 linguri de ulei = 20 ml, în timp ce cantitatea standard pentru 1 lingură este 15 ml de lichid nu 10ml, oricum ar fi eu am pus 2 linguri normale adică 30ml de ulei.

Aluatul se acoperă cu un şervet curat şi se pune deoparte 30-40 de minute ca să crească.

Tăierea şi prăjirea gogoşilor

După ce aluatul a crescut, se întinde puţină făină pe blatul de bucătărie, şi se frământă puţin aluatul până când ia forma unei mingiuţe care nu se lipeşte de mâini. Atunci întindem aluatul cu sucitorul, până când obţinem o foaie de 0.5-0.7cm grosime.

Se ia un pahar, şi se decupează forme rotunde din aluat, care apoi se prăjesc în uleiul încins (eu am prăjit gogoşile câte 2 minute pe fiecare parte.

Din aluatul care rămâne după ce aţi tăiat primele gogoşi, mai formaţi o biluţă prin frământare, apoi întindeţi iar o foaie şi decupaţi din nou gogoşi până când aţi folosit tot aluatul.

Cum se servesc gogoşile de la Dr. Oetker?

Deşi pe pachet scrie că veţi obţine 15 gogoşi eu am avut doar vreo 12 pentru că am folosit un pahar cu gura destul de mare :).

Gogoşile se pot servi reci sau calde, simple sau cu umplutură. Puteţi umple gogoşile cu dulceaţa voastră preferată, folosind un şpriţ.

Înainte de a servi gogoşile, presăraţi deasupra puţin zahăr pudră pentru decor.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *