Menu

Fursecuri cu stafide

Ingrediente pentru 25-30 de fursecuri cu stafide

 • 200g unt
 • 200g zahăr (1 cană)
 • 250g făină (1.6 căni)
 • 200g stafide
 • 3 ouă
 • amoniac stins în oţet
 • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
 • sare
3.7/5 - (4 votes)

Pentru că nu am pus până acum pe blog reţete de fursecuri, m-am mobilizat să prepar şi aceste mini-prăjiturele care sunt perfecte pentru a fi servite cu un pahar de lapte sau la cafeaua de dimineaţă.

Cum se prepară fursecurile cu stafide şi unt

La prepararea fursecurilor se poate folosi unt sau ulei ca sursă de grăsimi, pentru fursecurile cu stafide eu am folosit unt, însă am preparat şi unele cu nuci la care am utilizat ulei de floarea soarelui.

1. Stafidele (mai puţin 1 mână pe care le păstrăm pentru decor) se pun într-un castron cu apă rece pentru a se înmuia.

2. Untul se lasă 15-20 de minute să se înmoaie şi se amestecă apoi cu zahărul, eu am folosit un mixer.

3. Peste baza de unt cu zahăr se adaugă ouăle unul câte unul şi se omogenizează amestecul folosind tot mixerul, sau un tel.

4. Se adaugă 1 vârf de cuţit de amoniac pentru prăjituri, stins în 1 linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat şi 1/2 linguriţă de esenţă de rom (merge cu stafidele).

5. Se adaugă uşor făina şi se amestecă bine compoziţia pentru fursecuri, eu am folosit un tel pentru că amestecul era deja prea gros pentru a fi amstecat cu mixerul meu.

6. Se scurg stafidele de apă, după care se pun în aluatul pentru fursecuri şi se amestecă din nou.

7. Într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt, se pun câte 1 linguriţă de compoziţie pentru fursecuri, deasupra “banutului” format se presară câteva stafide pentru decor. Dacă nu aveţi hârtie de copt, pur şi simplu ungeţi cu unt tava, însă doar prima dată nu la fiecare rundă de coacere. Fursecurile se coc 10-12 minute la 170 grade Celsius.

Sugestii de servirea fursecurilor cu stafide

Din cantităţile indicate mie mi-au ieşit puţin peste 30 de fursecuri cu stafide, iar 90% dintre fursecuri i le-am dat lui Cristi să le împartă cu colegii de birou.

Eu am mâncat câteva fursecuri cu un pahar de lapte dimineaţa când mă uitam la ştirile zilei, dar se pot servi şi la birou când vă beţi cafeaua sau le puteţi prepara atunci când aveţi musafiri.

Galerie imagini

1 comentariu la “Fursecuri cu stafide”

 1. ACESTE FURSECURI , SANT FF BUNE
  I-MI ADUCE AMINTE DE CELE FACUTE DE O VECINA A MEA , CARE ERA IN VARSTA , SHI LE FACEA MEREU , BA CU O NUCA , DA CU STAFIDE … SHI NE SERVEA LA CAFEA – ACESTEA CRED CA SANT MAI BUNE , CA AU UNT
  DANSA LE FACEA CU ULEI
  AMINTIRI …. NOSTALGII.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *