Menu

Cremă de zahăr ars Dr. Oetker

Ingrediente pentru 4 porţii cremă de zahăr ars Dr. Oetker

  • 1 cutie cremă de zahăr ars Dr. Oetker
  • 500ml lapte
4.7/5 - (3 votes)

Având în vedere că prepararea cremei de zahăr ars din plicul Dr. Oetker durează maxim 5 minute, am să fiu scurtă şi la obiect şi am să vă spun cum am făcut eu 🙂

Ce conţine cutia Dr. Oetker pentru cremă de zahăr ars

Cutia de cremă de zahăr ars Dr. Oetker conţine 1 plic cu praful pentru cremă de zahăr ars (70g) şi un plic cu sirop de caramel lichid (30ml), adăugând 500ml de lapte veţi obţine 4 porţii de cremă de zahăr ars instant a câte cca. 160 calorii fiecare.

Cum preparăm crema de zahăr ars Dr. Oetker

În 4 castroane mici pentru desert (130-150ml fiecare) se pun cantităţi egale de sirop caramel din plic. În loc de 4 castroane mici puteţi folosi un castron mai mare şi la final tăiaţi şi serviţi separat porţiile.

Într-o crăticioară se pune praful pentru cremă de zahăr ars şi cca 100ml de lapte rece care se amestecă bine cu praful până la omogenizare. Se pune apoi şi restul de lapte în cratiţă şi se pune pe foc (treapta medie). Se fierbe amestecul 3 minute amestecând uşor şi continuu.

Crema astfel obţinută se toarnă în castroanele cu sirop de caramel, apoi castroanele se pun în frigider să se răcească minim 2 ore.

După răcire, crema de zahăr ars se răstoarnă pe farfuriuţe de desert, sau pe o farfurie mai mare dacă aţi pus compoziţia într-un singur castron. Este posibil să fie necesară desprinderea prăjiturii de pereţi folosind un cuţit.

Păreri personale despre crema de zahăr ars Dr. Oetker

Voi începe cu cel mai important aspect, şi anume dacă este acelaşi lucru cu crema de zahăr ars după reţeta clasică, ei bine răspunsul meu este nu. Este o budincă răcoritoare cu aromă de vanilie şi sos de caramel dar desertul în sine nu are foarte multe în comun cu crema de zahăr ars după părerea mea.

De preparat se prepară într-adevăr foarte repede, nu necesită coacere, însă tot trebuie aşteptat să se răcească.

Pe cutie este indicată şi o reţetă alternativă în care 1/2 din cantitatea de lapte este înlocuită cu 250ml de smântână dulce (12-15% grăsime), iar adiţional se pune şi un plic de Finesse Vanilie Bourbon Dr. Oetker (poate fi înlocuită şi cu zahăr vanilinat sau seminţele de la o păstaie de vanilie după părerea mea).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *