Menu

Coaja de portocala cu zahar pentru prajituri

Ingrediente pentru 1 borcan mare de coaja portocala cu zahar

  • coaja rasa de portocala
  • zahar
5/5 - (2 votes)

Sezonul prajiturilor pentru sarbatorile de iarna si al cozonacilor se apropie cu pasi repezi si eu am inceput sa ma pregatesc temeinic, iar astazi am sa va arat cum pun eu la pastrat coaja de portocala pentru a o folosi atunci cand nu am portocale in casa si trebuie sa folosesc coaja de portocala in retete.

Cum se pastreaza coaja de portocala rasa pentru prajituri?

Nu am dat cantitati in lista de ingrediente, pentru ca la un borcan mare (800ml) de coaja rasa de portocala cu zahar este nevoie de cca 3-4 kg de portocale si aproximativ 300g de zahar, eu am folosit aproximativ aceste cantitati atunci cand am facut dulceata de portocale, insa in realitate nu este nevoie sa umpleti 1 borcan, puteti pune si coaja de la 1-2 portocale.

Portocalele se spala bine cu apa calda si cu un burete de vase curat. Coaja portocalelor se da pe razatoarea mica, si se amesteca bine cu zahar, apoi amestecul se pune intr-un borcan care se inchide cu capac si se pastreaza la frigider.

Ca si cantitati, coaja de la 3-4 portocale se amesteca cu 1 lingura de zahar, iar coaja de la 1-2 portocale se amesteca cu 1 lingurita plina cu zahar, dupa care coaja de portocala cu zahar se adauga in borcanul cu coaja de port0cala rasa pentru prajituri. Asadar de fiecare data cand faceti o citronada sau cand mancati o portocala, puteti rade inainte coaja si sa o pastrati cu zahar la frigider.

La ce se foloseste coaja de portocala rasa?

Coaja de portocala rasa amestecata cu zahar se foloseste la prajituri, eu pun la cozonaci de Craciun si Paste, la gogosi, la torturi, la briose, la pasca de Paste, la checuri sau la alte deserturi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *