Menu

Cioco Muffins Dr. Oetker

Ingrediente pentru 12 Cioco Muffins Dr. Oetker

  • 1 cutie Cioco Muffins Dr. Oetker
  • 3 ouă
  • 150ml ulei
  • 4-5 linguri de lapte (opţional)
4/5 - (1 vote)

După ce am încercat Muffins de vanilie de la Dr. Oetker, astăzi a venit şi rândul reţetei de cioco Muffins de la Dr. Oetker, care au şi ele fulgi de ciocolată la fel ca şi cele de vanilie.

Ce conţine cutia de Cioco Muffins de la Dr. Oetker?

Cutia de Cioco Muffins de la Dr. Oetker conţine 1 plic cu mix pentru brioşe (265g), 1 plic cu fulgi de ciocolată(30g) şi 12 forme de hârtie pentru brioşe.

Cum preparăm Cioco Muffins Dr. Oetker?

Este simplu să facem aceste prăjiturele, şi la început trebuie să pregătim cuptorul şi formele pentru brioşe. Dacă nu aveţi forme de tablă sau de silicon pentru brioşe, atunci puneţi pur şi simplu hârtiile pentru brioşe în tava cuptorului, eu am pus hârtiile în forme multicolore de silicon pentru brioşe pe care le-am luat de pe Amazon, însă se găsesc şi la “Kitchen Shop” în Bucureşti, le găsiţi şi pe site-ul lor aici: Kitchen Shop Bucuresti.

În ceea ce priveşte cuptorul, acesta se încălzeşte la 180 grade Celsius cu grătarul pus în zona de mijloc.

Într-un bol pentru mixer se pun ingredientele: mixul pentru brioşe, uleiul şi cele 3 ouă, după care se amestecă bine cu mixerul pentru 2-3 minute până când se obţine un aluat omogen. Dacă vi se pare prea uscat, puteţi adăuga şi câteva linguri de lapte.

Fulgii de ciocolată (cu excepţia unei linguri pe care o păstrăm pentru ornat), se încorporează uşor în aluat folosind un tel sau o lingură.

Aluatul se pune în formele pentru brioşe, hârtiile trebuie să fie umplute maxim 2/3 pentru că altfel în timpul coacerii compoziţia se va umfla şi se va “revărsa” în afara formei. Pentru a pune aluatul în forme puteţi folosi 2 linguri sau un poş pentru ornat, eu am folosit poş-ul însă mi-a părut rău pentru că l-am murdărit destul de rău, mai ales că aluatul avea multă cacao.

Deasupra brioşelor se presară fulgi de ciocolată, apoi se pun la cuptor pentru 20-25 de minute. Muffins-urile cu cocao şi fulgi de ciocolată de la Dr. Oetker se servesc după ce s-au răcit (sunt foarte bune cu un pahar de lapte).

Galerie imagini

Galerie imagini

1 comentariu la “Cioco Muffins Dr. Oetker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *