Menu

Cheesecake cu migdale

Cheesecake cu migdale

Ingrediente pentru 12-14 porții de cheesecake cu migdale aveți nevoie de:

  • 400g biscuiți de ovăz
  • 250g migdale crude
  • zahăr
  • 300g unt (1 pachet)
  • 750g brânză dulce
  • 6 ouă
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 50g fulgi de migdale
  • 300ml frișcă lichidă
5/5 - (1 vote)

Prajiturile cu branza (cheesecake) cunoscute la noi mai mult sub denumirea in limba engleza sunt prajituri cu complexitate medie de preparare, mai ales pentru faptul ca nu presupun realizarea unui blat clasic, copt.

La cantitățile menționate mai sus, veți obține un cheesecake mare cu diametrul de 30cm. Pentru forme mai mici (de 23 cm) folosiți 2/3 din cantitățile indicate.

Blat pentru cheesecake

Blatul pentru prăjiturile cu brânză se realizează de obicei din biscuiți tari, mărunțiți și umeziți cu unt topit.

Dacă alte dăți am folosit biscuiți populari, pentru această rețetă am folosit biscuiți de ovăz care sunt în speță mai dulci decât cei populari.

Biscuiții se mărunțesc folosind un robot de bucătărie, însă dacă nu aveți unul la dispoziție, puteți pune biscuiții într-un prosop de bucătărie, și treceți cu sucitorul peste ei până când biscuiții se transformă în firimituri.

Pentru blatul prăjiturii se pune într-un bol toată cantitatea de biscuiți fărâmițați. Tot în bol se adaugă 50 g de zahăr, 125g de migdale mărunțite și untul topit. Eu am mărunțit sâmburii de migdale tot la robot, dar dacă vreți îi puteți tăia cu cuțitul.

Ingredientele se amestecă bine cu o lingură până când se obține un amestec omogen. Amestecul nu este consistent, și sunt mai mult firimituri umede care se așează pe fundul unei forme cu pereții detașabili. Biscuiții se distribuie egal pe suprafața formei, și se apasă bine folosind lingura. Blatul se pune la cuptor 15 minute, la treaptă medie.

Compoziția pentru cheesecake cu migdale

Umplutura pentru prăjitura cu brânză se face foarte simplu. Se mărunțesc restul sâmburilor de migdală (125g), și într-un bol se pun 3 pachete de brânză dulce cu 300g de zahăr tos și se amestecă cu un mixer până când se obține o cremă destul de moale.

Peste crema de brânză se adaugă 2 pliculețe de zahăr vanilinat, 1 pliculeț de praf de copt, 100ml de frișcă lichidă, 6 ouă întregi, migdalele mărunțite și 1 linguriță de esență de migdale. Se amestecă din nou cu mixerul până când se obține o compoziție omogenă, aceasta se toarnă apoi în forma de prăjitură care a fost anterior la cuptor.

Prăjitura cu brânză se coace la treaptă medie 1h-1h10′ până devine puțin aurie deasupra, apoi se oprește focul și se lasă la cuptor încă 20 de minute. Când opriți focul prăjitura va fi încă puțin lichidă la mijloc, însă așa este normal.

Cum se decorează prăjitura de brânză cu midgale

Cheesecake-ul cu migdale este destul de lipicios la suprafață, iar înainte de a scoate pereții formei este recomandat să tăiați cu cuțitul de jur împrejurul prăjiturii pentru a dezlipi prăjitura de formă.

Fundul tăvii nu va fi scos, ci prăjitura va rămâne pusă pe el, iar deasupra se presară cu fulgi de migdale care în prealabil puteți să îi rumeniți 2-3 minute într-o tigaie teflonată.

Dacă nu vă plac migdalele puteți încerca rețeta de cheesecake cu vanilie și vișine.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *