Menu

Chec Dr. Oetker cu fulgi de ciocolată

Ingrediente pentru 1 chec

  • 1 cutie mix pentru chec Dr. Oetker
  • 150g margarină sau unt
  • 3 ouă
  • 60ml lapte
  • zahăr pudră pentru decor (opţional)
4/5 - (1 vote)

Din seria prăjiturilor “la cutie” de la Dr. Oetker, astăzi: chec cu fulgi de ciocolată, care a ieşit foarte gustos şi pufos, poate din cauza că am folosit unt în loc de margarină.

Ce conţine cutia cu mix pentru chec Dr. Oetker?

Cutia cu mix pentru chec cu fulgi de ciocolată de la Dr. Oetker conţine 1 pungă cu mix pentru chec (350g) şi 1 plic de fulgi de ciocolată(30g).

Cum facem aluatul pentru chec Dr. Oetker

Într-un vas pentru mixer am pus mixul pentru chec împreună cu ouăle, laptele şi untul (untul era la temperatura camerei, tăiat în bucăţele, iar ouăle au stat şi ele cca 30 min la temperatura camerei). Aluatul se amestecă folosind mixerul timp de 3-4 minute (la început la viteză mică, apoi după ce se omogenizează se trece la o treapă mai mare de viteză).

Cum se coace checul Dr. Oetker?

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină o tavă pentru chec (25×11 – chec sau 30×11 – cozonac), apoi aluatul pentru chec se toarnă în tavă şi se nivelează cu o spatulă sau o lingură.

Checul se coace 60 de minute la 170-180 grade Celsius (pus în partea de mijloc a cuptorului). Opţional, după primele 15-20 de minute de coacere se deschide cuptorul şi se taie checul longitudinal cu cuţitul (cca 1 cm adâncime) pentru a obţine “şanţul” median din imagini.

Cum se serveşte checul cu fulgi de ciocolată Dr. Oetker?

După ce s-a copt, checul se lasă 10-20 de minute în tavă, apoi se scoate şi se lasă la răcit pe un grătar sau pe o hârtie de copt.

Checul se serveşte tăiat felii, şi poate fi ornat cu glazură de ciocolată sau cu zahăr pudră, eu am ales să îl las simplu 🙂

Merge foarte bine cu o cafea sau cu ceai dimineaţa.

Alte menţiuni cu privire la instrucţiunile pentru chec Dr. Oetker

Pe cutia produsului se oferă ca variantă alternativă de preparare a prăjiturii, realizarea unui chec cu fructe confiate, în care fulgii de ciocolată sunt înlocuiţi cu 100g de stafide şi 200g de fructe confiate, iar amestecul este aromat cu esenţe de rom şi vanilie. Modul de preparare rămâne acelaşi.

Mixul pentru chec poate fi copt şi în forme rotunde (diametru recomandat este de 24 cm).

De asemenea sunt menţionate 2 tipuri de glazuri de la Dr. Oetker ce pot fi folosite la decorarea checului: galzura de ciocolată neagră Dr. Oetker şi Glazură DUO Dr. Oetker.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *