Menu

Budincă cu brânză dulce și stafide

Budinca din paste cu branza dulce

Ingrediente pentru 6 porții de budincă cu brânză dulce și stafide aveți nevoie de:

  • 300g paste (ondulate)
  • 250g brânză dulce
  • 200g zahăr
  • 1 esență de rom
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 200ml lapte
  • 5 ouă
  • 50g stafide
3/5 - (2 votes)

Budinca cu brânză dulce, stafide și paste este probabil unul dintre cele mai ușor de preparat deserturi, și poate fi pregătit oricând aveți poftă de ceva dulce.

Cum preparăm budinca de paste cu brânză și stafide

Eu am folosit un pachet de brânză dulce (250g) și 50g de stafide brune. Stafidele le-am ținut 30 de minute într-o ceașca cu apă și 2 lingurițe de esență de rom pentru a se înmuia și rehidrata.

Între timp, se fierb pastele conform cu instrucțiunile de pe pachet, apoi se pun la scurs într-o stercuratoare. După 5 minute, se pun pastele într-un vas ce se poate băga la cuptor și se amestecă cu stafidele și brânză dulce, până când ingredientele sunt distribuite uniform. Este bine să amestecați cu grijă pentru a evita ruperea pastelor. Apropo eu am folosit paste ondulate, însă puteți utiliza orice preferați sau aveți în casă: spaghete, fusilli, scoici… ce vreți voi.

Cum se prepară sosul pentru budincă de paste cu brânză și stafide

Pregătiți apoi “sosul”, se bat bine 5 ouă, 200ml de lapte, 200g zahăr și 2 pliculețe de zahăr vanilinat. Când zahărul s-a topit, puneți sosul peste pastele amestecate cu brânză și stafide. În timpul coacerii ouăle se vor închega și vor determina legarea budincii. Asigurați-vă că lichidul a pătruns bine printre paste, pentru a-l “ajuta” puteți folosi o furculiță sau o lingură cu care să faceți loc pentru a pătrunde lichidul printre paste.

Budinca se pune apoi la cuptor 45-60 minute, până când lichidul se îngroașă și budinca de paste cu brânză dulce și stafide devine aurie la suprafață. Cuptorul trebuie încins la treapta medie (140-160 grade Celsius).

Cum se servește budinca de paste cu brânză și stafide

Această budincă se servește atât călduță (se lasă la răcit minim 30 de minute după ce o scoateți din cuptor), cât și rece. Eu personal o prefer rece, pentru că este ușor răcoritoare.

După ce s-a răcit complet, budinca se păstrează la frigider.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *