Menu

Brioșe pufoase cu stafide

Briose cu stafide

Ingrediente pentru 12 brioșe cu stafide aveți nevoie de:

  • 12 hârtii pentru brioșe
  • 150g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 250g făină
  • 180 ml lapte
  • 60g margarină sau unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri stafide
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
5/5 - (3 votes)

În urmă cu ceva vreme mi-am cumpărat un set de forme pentru brioșe din silicon. Nu este vorba de o tavă cu găuri pentru brioșe, ci sunt niște forme din silicon ce seamănă cu o hârtie de brioșă, și care se pot depozita așezate una peste alta, ocupând foarte puțin spațiu.

Eu am cumpărat un set de 6 forme siliconate pentru brioșe, însă am văzut că există și seturi de 12 și dacă nu aveți mult spațiu de depozitare, eu vă recomand să vă cumpărați așa ceva pentru că sunt foarte ok.

Cum pregătim brioșe pufoase cu stafide

Brioșele sunt niște prăjiturele delicioase foarte ușor de preparat, și care se coc în 20 de minute. Eu pregătesc brioșe de fiecare dată când trebuie să fac repede ceva dulce.

Pentru a prepara compoziția de brioșe se bate oul cu zahărul tos, apoi se adaugă grăsimea topită (unt sau margarină), și se bate bine. Peste amestecul obținut se mai adaugă 180 ml de lapte, 250 g făină și praful de copt apoi se mixează bine cca 5 minute.

Se completează aluatul pentru brioșe cu 3 pliculețe de zahăr vanilinat și se adaugă majoritatea stafidelor (4 linguri), restul le păstrați pentru ornat. Stafidele și zahărul se încorporează în amestec folosind o lingură, nu mixerul.

Cum coacem brioșele?

Pentru a coace brioșele, am pus câte o hârtie pentru brioșe în fiecare formă, apoi am pus compoziție pentru brioșe în fiecare. Este bine să mai rămână 2-3 milimetri din fiecare hârtiuță neumpluti, pentru ca brioșa să nu dea pe afară în timp ce se coace și se umflă.

Pentru demonstrație, în imaginea atașată, am pus și o brioșă “așa NU” care a dat pe afară, și anume cea din forma galbenă (colțul stânga sus).

Puneți câteva stafide deasupra fiecărei brioșe, apoi puneți-le la cuptor.

Brioșele se coc în cuptorul încins la 180-200 grade Celsius aproximativ 20 de minute, până când deasupra sunt aurii, și trec de testul cu scobitoarea (dacă înfigeți o scobitoare în brioșă, atunci când o scoateți trebuie să fie curată, fără cocă pe ea).

Cum se servesc brioșele cu stafide

Brioșele se servesc călduțe sau complet răcite, ornate eventual cu zahăr pudră.

Informații utile pentru recipientele de brioșe

Dacă vreți să știți de unde puteți cumpăra formele de brioșe, eu am luat cele 6 forme de silicon de la Metro Băneasa, erau o marca germană și au costat cca 24RON în 2010, dar puteți cumpăra și de la magazinele Kitchen Shop seturi de 12 la 37 RON, aici aveți link-ul: Set 12 forme din silicon pentru brioșe

În ceea ce privește hârtiile de copt pentru brioșe, eu am luat seturi de 200 tot de la Metro, însă ei nu au mereu pe stoc. Am găsit și pe intrenet (hârtie de copt pentru brioșe) însă eu nu am comandat de la ei. Știu că se vinde și la IKEA hârtie de copt pentru muffins (brioșe) și puteți afla dacă au în stoc la ei pe site.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *