Menu

Biscuiți cu unt, mălai și lămâie

Biscuiti cu malai si lamaie

Ingrediente pentru 30-35 biscuiți cu lămâie și mălai aveți nevoie de:

  • 170 g unt
  • 170 g zahăr
  • 255 g mălai
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie și/sau portocală
5/5 - (1 vote)

Acești biscuiți i-am pregătit după o rețetă de-a lui Jamie Oliver din cartea “The Naked Chef” care s-a publicat la noi cu Jurnalul Național.

Deși au un conținut ridicat de mălai, nu au gust de mămăligă, iar aroma de citrice chiar se simte, atât când se coc cât și atunci când îi mănânci.

Cum se prepară biscuiții cu mălai și lămâie

Se lasă untul într-un castron la temperatura camerei 20-40 de minute până când devine moale, apoi se amestecă bine cu zahărul, făina și mălaiul. Eu le-am amestecat cu mâna, însă dacă vreți puteți folosi și un mixer.

Când obțineți o compoziție omogenă, adăugați coaja rasă de la 2-3 lămâi sau portocale. Eu am folosit coaja de la 2 portocale și 1 lămâie ca să obțin o aromă combinată.

Se mai adaugă 2 ouă și se amestecă bine până când toate ingredientele au fost încorporate în aluatul de biscuiți. Acest aluat va fi destul de moale, de aceea se pune la frigicer pentru aproximativ 1 oră în care se va întări suficient.

Cum se coc biscuiții cu mălai

Biscuiții se coc într-o tavă de aragaz în care trebuie să puneți 1 foaie de hârtie de copt. Aluatul de biscuiți se ia cu 1 linguriță și se pune în tavă la distanțe de 3-4 cm între fiecare biscuite. În timpul coacerii aluatul pus sub formă de bulgăre, se va întinde și va căpăta formă plată de biscuit.

Dacă aveți răbdare, puteți forma biluțe din aluat pe care apoi le puneți în tavă, folosind acest procedeu veți obține biscuiți rotunzi, spre deosebire de ai mei care aveau formă și margini neregulate 🙂

Biscuiții cu mălai și coajă de lămâie se coc în cuptorul încins la 160 grade Celsius aproximativ 7 minute, până când marginile biscuiților devin maro, ca în imagine.

Cum se mănâncă biscuiții cu mălai

Noi am mâncat acești biscuiți cu lapte, cu iaurt și cu înghețată, evident în 3 ocazii diferite, împreună ar fi fost cam ciudat :P. Biscuiții cu mălai și coajă de lămâie rămân proaspeți 4-5 zile, chiar dacă îți țineți acoperiți doar cu un șervețel de hârtie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *