Menu

Bianco Mangiare

Bianco Mangiare

Ingrediente pentru 6 porții de prăjitură Bianco Mangiare aveți nevoie de:

  • 500ml lapte
  • 150g zahăr tos
  • 50g amidon
  • 4-5 jumătăți de piersică din compot
  • cireșe confiate di funze de mentă pentru decor (opțional)
Rate this post

Bianco Mangiare este o prăjitură italiană care este foarte simplu de făcut, durează 10 minute, însă este necesar să fie ținută la frigider minim 5 ore înainte de a fi servită. Chiar și așa o puteți prepara de dimineață și o veți mânca seara.

Nici de prea multe ingrediente nu aveți nevoie, doar lapte, zahăr și amidon.

Prăjitura Bianco Mangiare se prepară în Italia în regiunile Valle d’Aosta și în Sicilia, și este numită atât Bianco Mangiare cât și Biancomangiare legat. În Valle d’Aosta se folosește lapte de vacă, în timp ce sicilienii folosesc lapte de migdale la realizarea acestei prăjituri. În Sicilia este des întâlnită și o versiune în care se adaugă zeamă de lămâie, scorțișoară și miere la această prăjitură… poate o voi încerca și eu la un moment dat :).

Cum se prepară Bianco Mangiare

Rețeta este simplă, se pune o jumătate de litru de lapte la încălzit, împreună cu 100g de zahăr și 50g de amidon. Se amestecă în permanență cu un tel, atât pentru a se omogeniza compoziția cât și pentru a vă asigura că nu se lipește de fundul cratiței.

După aproximativ 10 minute, amidonul începe să se îngroașe, iar dumneavoastră veți obține o budincă groasă, moment în care este cazul să opriți focul.

Budinca astfel obținută se toarnă într-o formă de brioșe, sau în câteva castronașe mai mici, care în prealabil au fost umezite cu apă rece.Eu am folosit niște forme de silicon cu formă de trandafir care pot fi folosite atât la cuptor cât și la frigider. Se ține prăjitura la frigider cel puțin 5 ore .

Cum se servește prăjitura Bianco Mangiare

Pentru a servi prăjitură, se pregătește mai întâi un piure de fructe, eu am folosit 4 jumătăți de piersică din compot, 4 linguri de zeamă din compot și 50 g de zahăr. Acestea se pasează cu mixerul cu picior vertical, sau cu un mixer normal.

Pentru piureul de fructe puteți folosi și alte sortimente în locul piersicilor: zmeură, pere din compot, banane.

Pentru a servi prăjitura, se pun 2 linguri de piure de fructe pe o farfurie, iar deasupra se pune 1 bucată de prăjitură BiancoMangiare răsturnată din recipientul în care a fost refrigerată. Se decorează cu o cireașă confiată și câteva frunzulițe de mentă.

Galerie imagini

1 comentariu la “Bianco Mangiare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *