Menu

Ananas copt

Ananas decojit

Ingrediente pentru 6-8 felii de ananas copt aveți nevoie de:

  • 1 ananans proaspăt (aprox 1.5kg)
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 3 linguri de zahăr brun
3/5 - (3 votes)

Multă vreme am vrut să pregătesc și eu ananas la cuptor, ba chiar am cumpărat ananas întreg de câteva ori pe care l-am folosit la cu totul altceva. Zilele trecute am cumpărat un ananas și mi-am zis că trebuie neapărat să fac ananas copt din el așa că m-am pus pe treabă.

Fiindcă ananasul era copt, eu nu am mai așteptat, dacă aveți impresia că ananasul este încă crud, puteți să îl țineți câteva zile în apropierea unei surse de căldură (pe pervaz la soare dacă este vară, în apropierea caloriferului dacă este iarnă și aveți căldură evident 🙂 ).

Ananasului i se taie ambele capete, apoi se decojește. Pentru a decoji ananasul folosiți un cuțit mare, bine ascuțit; tăiați coaja longitudinal de sus în jos, tăiați serios pentru că ananasul are coajă groasă și trebuie să o îndepărtați pe toată.

După ce ați decojit ananasul este momentul să îndepărtați miezul tare și fibros al ananasului (cotorul). Eu am folosit cuțitul cu care se scoate cotorul merelor (l-am îndoit puțin ce e drept), însă puteți folosi și un cuțit ascuțit sau în cazul în care aveți așa ceva, folosiți un cuțit cilindric special pentru îndepărtarea miezului de la ananas.

După ce ananasul este complet curățat, de coajă și de cotor (mijloc) este momentul să îl “condimentăm”. Amestecați într-un castronel sau într-o farfurie 2 lingurițe de scorțișoară măcinată cu 3 linguri de zahăr brun, cu acest amestec frecati bine ananasul astfel încât să fie acoperit la exterior cu zahăr brun și scorțișoară, eu am pus puțin amestec de zahăr brun și în interiorul ananasului, de unde a fost scos cotorul.

Ananasul cu scorțișoară și zahăr se pune într-o tavă și se bagă la cuptor 20 de minute la treaptă medie (160 grade Celsius).

Ananasul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcit 20-30 de minute, apoi se taie felii și se servește fie așa simplu, fie cu câteva nuci sau migdale.

Puteți mânca ananasul copt și rece (de la frigider), însă dacă este iarnă eu îl prefer cald pentru că aroma de scorțișoară îți dă o senzație plăcută de iarnă și de sărbătoare.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *