Quiche cu morcovi şi mazăre

Ingrediente pentru 6 porţii de quiche cu morcov şi mazăre:
- 500g foietaj sau 1 crusta placinte sarate
- 1 pungă 400-500g mazăre şi morcovi
- 2 cepe
- 3 ouă
- 50g unt
- 100g mozzarella rasă
- piper
- sare
Revin cu o reţetă de quiche, după ce am mai făcut şi în trecut câteva variante pentru aceste plăcinte aperitiv atât de gustoase şi atât de simplu de preparat.
Astăzi încercam o combinaţie deja clasică: morcovi şi mazăre pentru un quiche plin de vitamine şi savoare.
Cum facem quiche cu mazăre şi morcovi?
Pentru a face quiche, trebuie în primul rând să coacem o crustă de foietaj, eu am copt-o 15-20 de minute la 180 grade Celsius în cuptorul preîncălzit.
Cât timp crusta de foietaj se coace, noi vom face umplutura…. ceapa se spală şi se taie cubuleţe, iar mazărea şi cubuleţele de morcovi, după ce au fost decongelate se spală cu apă rece şi se pun la scurs într-o strecurătoare.
Dacă nu aveţi sau nu vreţi să folosiţi mazăre şi morcov congelate, puteţi la fel de bine să folosiţi variantele proaspete ale acestor legume: 2 morcovi tăiaţi cubuleţe şi cca 200g boabe de mazăre, care înainte de a fi folosite la umplutură trebuie să fie fierte 10-15 minute în apă cu puţină sare, şi apoi puse la scurs într-o strecurătoare.
Untul se topeşte într-o tigaie, apoi se pune ceapa tăiată la călit 2-3 minute, şi abia apoi se adaugă şi legumele, care se mai călesc cu ceapă încă 5-6 minute.
În crusta de foietaj care s-a copt se pun legumele călite, se presară deasupra lor brânza rasă, apoi se bat cele 3 ouă cu sare şi piper după care se toarnă amestecul de ouă peste legume. Tava de quiche se mai dă la cuptor 20-30 de minute până când ouăle se coc.
Cum servim quiche cu mazăre şi morcovi
Quiche-ul este o plăcintă aperitiv, ce poate fi servită rece sau caldă. Dacă s-a răcit şi vă place totuşi caldă, puteţi să o reîncălziţi la cuptor sau la microunde.