Menu

Plăcintă cu brânză sărată

Ingrediente pentru 10-12 porții de plăcintă cu brânză sărată aveți nevoie de:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400-450 g brânză sărată
  • 4-5 ouă
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 1 borcan iaurt gros
  • ulei de floarea soarelui
4/5 - (3 votes)

Aveam niște brânză de vacă în frigider, și pentru că era destul de multă m-am gândit că ar fi o idee bună să pregătesc o plăcintă cu brânză sărată, așa cum făcea mama. Rețeta nu este complicată și rezultatul este foarte gustos.

Cum pregătim plăcinta cu brânză

– umplutura pentru plăcinta cu brânză sărată

Pentru a pregăti umplutura de plăcintă, se dă brânza pe răzătoarea mare și se pune într-un castron. Brânza se amestecă bine cu ouăle crude, 1 borcănel mic de iaurt și 2 pliculețe de zahăr vanilinat. Eu am folosit un tel pentru a amesteca umplutura, însă puteți folosi și o lingură la fel de bine.

– umplerea foilor de plăcintă

Pentru a face plăcinta, se folosesc foi de plăcintă cumpărate de la magazin. Eu am folosit 2-3 foi de plăcintă la fiecare rulou, am folosit 2 foi dacă erau intacte și 3 dacă erau puțin rupte. În total mi-au ieșit 6 rulouri din cca. 16 de foi de plăcintă.

Se unge foaia de deasupra cu puțin ulei, apoi se pun 3-4 linguri de umplutură care se distribuie uniform pe jumătate din foaie. Lăsați 2-3 centimetri de foaie goală spre părțile laterale pentru a nu curge umplutura, apoi rulați 2-3 foi cu umplutură astfel încât partea de foaie fără umplutură să fie rulată la sfârșit. Așezați ruloul de plăcintă cu brânză într-o tavă care a fost unsă cu ulei și reperați procedeul până când terminați foile de plăcintă și umplutura, și tava este plină.

Eu am folosit două tăvi de yena mai înguste, însă puteți foarte bine să folosiți și o tavă normală de tablă. Se pune plăcinta la cuptor pentru 30-40 de minute, apoi se unge deasupra cu ou bătut și se mai lasă la cuptor aproximativ 15 minute.

Cum se mănâncă plăcinta cu brânză?

Plăcinta cu brânză se poate mânca atât rece cât și caldă, și fiindcă am folosit brânză sărată o putem servi foarte bine cu un pahar de vin roșu… yummy.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *