Menu

Pizza con salami

Ingrediente pentru 1 pizza salami de 25-27 cm diametru:

  • 250g aluat de pizza
  • 50-100g salam feliat
  • 200g caşcaval sau mozzarella rase
  • 2 linguri bulion
  • 1-2 linguriţe oregano uscat
  • piper măcinat
  • sare
5/5 - (1 vote)

Atunci când am făcut pizza Diavola, am făcut 500g de aluat pentru pizza la maşina de pâine, din care 1/2 l-am folosit la această pizza cu mult salam, şi restul la pizza Diavola, astfel am avut la dispoziţie 2 pizza relativ similare, dintre care una a fost super picantă, pentru iubitorii de iuţeală.

Cum se face pizza salami?

O să fiu scurtă, pentru că şi reţetă este foarte simplă. După ce faceţi aluatul pentru pizza (aveţi aici câteva reţete pentru aluat de pizza), întindeţi cu făcăleţul o foaie de aluat sub formă circulară de 25-27cm diametru şi maxim 1cm grosime (acum grosimea depinde de preferinţe şi diametrul de tavă deci orientaţi-vă şi voi la faţa locului).

Se pune aluatul în tavă, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă la crescut/odihnit 10-15 minute.

Peste blat se întind 2 linguri de bulion, se presară cu sare, piper măcinat şi oregano uscat, apoi se pune caşcavalul ras, distribuit cât mai uniform pe suprafaţa blatului de pizza.

Deasupra caşcavalului se aşează frumos cât mai multe rondele de salam, eu am folosit 2 tipuri de salam, însă puteţi folosi orice sortiment vreţi şi care vă place mai mult. Dacă are ceva grăsime prin salam este mai bine pentru că se topeşte la cuptor 🙂

Pizza se coace 180-200 grade Celsius pentru 30-40 de minute până când salamul s-a copt şi blatul este galben auriu pe margini.

Ei bine asta a fost pizza con salami pe care am făcut-o eu şi am mâncat-o cu mult ketchup 🙂

Ah.. fiindcă mi-am amintit de pizza cu ketchup, când am fost la ski în Austria ne-am comandat pizza la un restaurant, iar ca sosuri pentru pizza ne-au adus ketchup şi maioneză… am încercat şi eu pizza cu maioneză ca să văd cum e, şi trebuie să spun că nu a fost o experienţă prea plăcută, dar depinde de gusturi. Oricum pentru mine pizza merge împreună cu ketchup 😛

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *