Menu

Spaghete picante cu anșoa

Spaghete picante cu ansoa

Ingrediente pentru 4 porții de spaghete picante cu anșoa aveți nevoie de:

  • 450g spaghete
  • 6 linguri ulei de măsline (90ml)
  • 2 căței de usturoi
  • 16 fileuri de anșoa în ulei
  • 2 lămâi
  • 2 ardei iuți roșii uscați
Rate this post

Despre rețeta de spaghete cu file de anșoa v-am spus ieri când am postat rețeta de intlink id=”3445″ type=”post”]pangritata[/intlink], un înlocuitor al parmezanului care se presară deasupra spaghetelor înainte de a fi servite.

Cum se prepară spaghetele picante cu anșoa

Pentru a pregăti spaghete cu anșoa trebuie în primul rând să fierbeți spaghetele în apă clocotită cu puțin ulei de măsline și sare. Spaghetele se fierb în conformitate cu instrucțiunile înscrise pe ambalaj.

Cât timp spaghetele se fierb, într-o tigaie se pune la încins uleiul de măsline, iar când acesta este fierbinte se pune la prăjit usturoiul tocat mărunt.

Atunci când usturoiul începe să se înmoaie, în tigaie se adaugă și fileurile de anșoa. Acestea sunt destul de subțirele și dacă vreți puteți folosi puțin mai multe decât am indicat în lista de ingrediente, însă nu mai mult de 20 de fileuri.

Fileurile de anșoa se prăjesc aproximativ 1 minut, până când încep să se “topească”, iar atunci se oprește flacăra și se adaugă zeama de la 2 lămâi și ardeiul iute tăiat rondele. Dacă sunteți un fan al produselor picante, puteți filosi și semințele de la ardeiul iute, dacă nu… le puteți arunca.

Se amestecă spaghetele fierte și scurse de apă cu sosul de lămâie, anșoa, ardei și usturoi până când tot sosul este absorbit de paste.

Cum se servesc spaghetele cu anșoa

Spaghetele picante cu anșoa se servesc fierbinți, cu pangritata sau parmezan presărate deasupra. Dacă simțiți nevoie, adăugați sare și piper după gust.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *